-
Pikketanus vind forumbericht "Voorstellen" – leuk 1 uur geleden
-
HarryMuyres antwoordde op het onderwerp "Appels vergisten" – 2 uren, 20 minuten geleden
@steephmeister en zou 10 kg dan toereikend zijn? Op het zakje staat voor 25 liter maar kan ik dan niet beter meer appels nemen?
-
HarryMuyres antwoordde op het onderwerp "Appels vergisten" – 2 uren, 22 minuten geleden
@haak stoken en schnaps of calvados van maken.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Cassis." – 2 uren, 54 minuten geleden
@psycat bessen worden meestal als masseraat verwerkt . De zwarte bes heeft het meeste aroma. De aalbes kun je weinig mee. Je kunt ook het beste wat blad mee masseren. Citroenschil , kaneel , kruidnagel en Curaçao schillen worden ook… Meer lezen»
-
SteephMeister antwoordde op het onderwerp "Appels vergisten" – 3 uren, 35 minuten geleden
@harrymuyres Je hoeft geen suiker toe te voegen voor de vergisting. Je kunt wel pectinase (/ pectolase) toevoegen om het fruit beter vergistbaar te maken. Appels bevatten zelf genoeg fruit voor een volledige vergisting. Qua alcohol % is 12% of… Meer lezen»
-
Jedimol antwoordde op het onderwerp "Vergistingsvat 60 liter. 2x" – 4 uren geleden
Hallo, waar zouden deze op te halen zijn? Groeten
-
stookje antwoordde op het onderwerp "Cassis." – 5 uren, 5 minuten geleden
@psycat ah ok dan haalde ik die door elkaar…
-
Psycat antwoordde op het onderwerp "Cassis." – 5 uren, 26 minuten geleden
@stookje
Thanks maar het gaat hier over zwarte bessenn dus geen bosbessen
Denk ik tenzij men in NDL andere benamingen heeft ? -
Psycat antwoordde op het onderwerp "Cassis." – 5 uren, 28 minuten geleden
@mccorner
Hi en bedankt voor de zoektocht
Inderdaad meestal maceraat om creme de cassis te maken
En vergisten lukt moeilijk omdat de bessen een pulp of koek vormen die boven drijven en bij vegisting de boel doen overlopen -
Kees22 vind forumbericht "Roest." – leuk 5 uren, 52 minuten geleden
-
Lemmy antwoordde op het onderwerp "Roest." – 6 uren, 7 minuten geleden
@alchemist
Kan dat spp gebeuren ook in een koperen ketel? Geen kans op galvanische werking? Want dan trekt de ketel aan het kortste eind.
Wel mooi spul trouwens.
-
Lemmy vind forumbericht "Roest." – leuk 6 uren, 10 minuten geleden
-
Lemmy antwoordde op het onderwerp "Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten" – 6 uren, 14 minuten geleden
@alchemist
Zit er een grens aan hoe klein je de batches kunt maken? Want anders is het met de 1 liter Alquitara erg makkelijk om veel probeersels te maken. -
Haak antwoordde op het onderwerp "Appels vergisten" – 6 uren, 29 minuten geleden
@harrymuyres
wat wil je er mee gaan doen ?stoken in bv calvados te maken of cider van maken -
Lemmy antwoordde op het onderwerp "Pastis" – 6 uren, 38 minuten geleden
Robbert heeft meerdere recepten geplaatst. Even de zoekfunctie gebruiken. Of vele weken klikken en scrollen………😁
-
Stierke antwoordde op het onderwerp "Roest." – 6 uren, 38 minuten geleden
@kees22 ik heb een paar pannensponzen uit de kolom gehaald en geen spatje roest erop. Het moet dus van de lasnaden komen. Ik zal ze in een bad steken met waterstoffluoride en salpeterzuur om te passiveren.
-
a.spirit antwoordde op het onderwerp "Mango vergisten…?" – 7 uren, 28 minuten geleden
@robbert dank
-
HarryMuyres posted a new topic "Appels vergisten" – 7 uren, 51 minuten geleden
hallo, ik wil met de volgende gist appels vergisten. Ik heb ongeveer 10 kilogram appels. Hoeveel suiker moet ik dan toevoegen als ik een 25 liter (totaal) wil vergisten en hoeveel alcohol kan ik dan uiteindelijk overhouden na de vergisting?… Meer lezen»
-
Sweetandspicy posted a new topic "Pastis" – 8 uren, 40 minuten geleden
Hallo iedereen, Ik zou graag zelf mijn eigen Pastis maken door maceratie, daar ik gek ben op pastis en bij onze petanquebaan hoort gewoon een huisgemaakte Pastis :). Hebben jullie een goed receptje? Waar kan ik aan de Anethol raken… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Mango vergisten…?" – 8 uren, 51 minuten geleden
@a-spirit ph 4,2
- Meer laden