• Arie heeft het onderwerp DIpa verstoken aangemaakt in het forum Stooktips 3 jaren, 3 maanden geleden

    Bij deze zou ik willen vragen of er leden zijn met ervaring/advies voor het verstoken van een DIpa.

    Via een kennis een behoorlijke hoeveelheid afgekeurde Double-Ipa mogen ontvangen, afkeur ivm niet volledig uitvergist het fust in is gegaan.
    Echter al bij de ruwstook van de eerste batch valt op dat de geur en smaak van het distillaat heel grillig overkomt. Heel in het begin komen de citrus-tonen over, terwijl halverwege de loop al snel en sterk de hopbitters overkomen.
    Ook bleek er in de nalooploop een flinke lading foezelolie (hopolie) over te komen..

    Al voor aanvang had ik het vermoeden dat het een uitdaging zou worden om er een knappe neut uit te stoken, de ervaring met de 1e ruwstook bevestigde dit.

    Het plan is eventueel de fijnbrand in deelfracties op te vangen om dan doormiddel van sampelen te kijken hoe het beste de “cut” is te maken.

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?