Meldingen
Alles wissen

0.5 %


Berichten: 1677
Topic starter
(@wiliam)
Noble Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Heb er even naar moeten zoeken maar heb een recept gevonden, voor sommige liefhebbers en zij die moeten opletten. NIET VOOR GEVOELIGE KIJKERS. Heb er dan ook al bijgezet waar het over gaat. https://brewdogrecipes.com/recipes/nanny-state  

Ik verwacht overigens dat DHR de Vries van https://bio-brouwmaat.nl/   jullie wel aan de juiste mouten en hop kan helpen, als je het maar niet verder verteld. De man zijn eer en goede naam komen dan niet in het gedrang. Ook zal het geheel naar een maisch van 20/25 Liter moeten worden vertaald. NIET VOOR GEVOELIGE MEDE FORUMLEDEN

Beantwoorden
9 reacties
Berichten: 1677
Topic starter
(@wiliam)
Noble Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Blijkt het al voor 25L te zijn. (kan tegenwoordig niet meer bewerken)

Beantwoorden
Alchemist
Berichten: 3166
(@alchemist)
Famed Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Niet de waarschuwing goed gelezen, monsterlijke aanblik dit. Tijd voor een borreltje om van de schrik te bekomen. 

Beantwoorden
Berichten: 3546
(@nimrax)
Lid
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Nim RUKT uit frustratie een 5.0 biertje open....

Beantwoorden
Murmillo
Berichten: 2690
Admin
(@murmillo)
Famed Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Dank William dat je ook aan "ons" als patiënten denkt.

Beantwoorden
Berichten: 1677
Topic starter
(@wiliam)
Noble Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Blijkbaar kunnen wij het ook maken. (Alleen nooit hardop roepen 😉 ) Vele op de diverse bierfora stellen zich deze vraag, alleen wordt er te vaak wat lacherig over gedaan, of grofweg bot. Maar gewoon omdat het kan, helpen we elkaar aan de juiste drank, en de weg er naartoe. DHR de Vries zwijgt nog even, of is zwaar aan het nadenken over het recept. (uiteraard in stilte).

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Ik heb het recept bekeken William. In eerste instantie vond ik er veel mout inzitten maar dat betreft dan enkel de soorten want alles bij elkaar is het maar 790 gram. Geen wonder dat je dan start met een erg laag SG. Aan de hopkant zit er dan weer een enorme hoeveelheid in, ruim 255 gram. Zelf ben ik niet zo'n IPA liefhebber maar voor hen die er wel van houden is dit wellicht een mooi recept. Het lijkt mij qua moutigheid een beetje "leeg". 

Beantwoorden
Berichten: 1677
Topic starter
(@wiliam)
Noble Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Ik had al diep adem gehaald, ik vond het ook wat veel mout voor weinig gewicht, maar wie niet waagt, die niet wint. De hop-gift is een persoonlijke zaak, en van 5 liter testen kan men veel leren (diverse hopgiften achteraf). Vaak maken mensen 25 liter bier, en dan vinden ze de smaak niet goed. Persoonlijk gooi ik er dan kwalitatief goeie rum bij , en het smaakt. (Bootz, Dark Jamaican rum, de eigen rum nog niet genoeg op smaak) Maar kleine batches geeft veel kennis. ik zal mijn zuur bierproject ook in batches van 10/15 liter maken, omdat er veel tijd in zit, en er kan soms iets mis gaan. Om dit te testen, kun je het beter bestellen, en dan proeven. (en zwijgen 🙂 ) Maar er zijn mensen die hiermee zeker een recept kunnen vinden, dat bij hen past. Heb bij de Duitse collega's nog niet gezocht, maar elk recept dat we in deze kunnen vinden ,is een verrijking van het geheel. En we gaan natuurlijk niet hardop zeggen , hoever we zijn, behalve als we een topkwaliteit maken. Overigens 0.0 is voor de hobbybrouwer blijkbaar niet te bereiken, omdat je anders nadien het alcohol er uit moet halen, en we weten hoe dat ruikt als we een ketel gestookt hebben.

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

0.0 is inderdaad voor ons hobbyisten niet haalbaar. Als ik 1.005 van 1.007 aftrek en dat vermenigvuldig met 0,13215 kom ik op een alcoholpercentage van slechts 0.2625%. Het zal dan wel door de hergisting op fles komen dat ze 0.5 opgeven.

Je kunt dit recept op diverse fronten aanpassen. Een Bio variëteit is er ook wel van te maken hoewel ik niet alle mouten in Bio variant kan leveren. Een Dark crystal b.v. is een echte Engelse moutsoort en de Engelsen zijn (nog) niet zo van de Bio mouten. Zo ook de hopsoorten. Veel Amerikaanse zitten er in, en die zijn in organic variant, behoorlijk aan de prijs t.o.v. de Europese. 

Beantwoorden
Berichten: 1677
Topic starter
(@wiliam)
Noble Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Even nog vloeken in de geloofsruimte, of gewoon voor de liefhebber.

Wil je een laag alcohol bier produceren, vond ik het volgende,

White Labs Vloeibare gist WLP686 Zygosaccharomyces lentus - The Vault- (seizoensrelease) (unibrew-nederland.nl)

Ook voor wie een uitdaging zoekt, maar dat hardop hier niet durft te melden, 🤣 🤣 🤣,

is dit een extra aanvulling.

Zou dit overigens ook bij een zuur/bruin/donker etc passen? 

 

 

Beantwoorden
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?