Ik heb voor het eerst cider gemaakt met Jack Mangroves cider gist MO2. Ik heb daarvoor eigen appels gebruikt, verschillende rassen door elkaar, hier sap van gemaakt, dit gepasteuriseerd, klein beetje suiker toegevoegd, in gesteriliseerde weckflessen gedaan, drie weken laten gisten en daarna overgeheveld naar andere gesteriliseerde weckflessen en beugelflesjes. Het heeft nu ruim drie maanden gestaan. Het klaart niet. De smaak is niet geweldig. Het is erg sterk.Het ruikt niet naar azijn, wel naar alcohol. Weet iemand misschien wat er misschien fout is gegaan, of ik de cider kan gebruiken (misschien zoeten of verdunnen of uitwendig gebruiken of als schoonmaakmiddel voor de vloer) of dat de hele partij weggegooid moet worden. Of heeft iemand wellicht een andere tip om te checken hoe het ermee staat? Alvast heel hartelijk dank.
De drie weken zijn ruim voorbij. ik heb opnieuw geproefd. De smaak is wel een stuk beter geworden, maar ik vind het nog te sterk. ik ga opnieuw suiker erbij doen, weer voor drie weken. Dat kan denk ik toch?