Meldingen
Alles wissen

Beginnersvraag. Is de gemaakte cider goed of niet?


Berichten: 7
Topic starter
(@ciderfan)
Active Member
Deelgenomen: 3 weken geleden

Ik heb voor het eerst cider gemaakt met Jack Mangroves cider gist MO2. Ik heb daarvoor eigen appels gebruikt, verschillende rassen door elkaar, hier sap van gemaakt, dit gepasteuriseerd, klein beetje suiker toegevoegd, in gesteriliseerde weckflessen gedaan, drie weken laten gisten en daarna overgeheveld naar andere gesteriliseerde weckflessen en beugelflesjes. Het heeft nu ruim drie maanden gestaan. Het klaart niet. De smaak is niet geweldig. Het is erg sterk.Het ruikt niet naar azijn, wel naar alcohol. Weet iemand misschien wat er misschien fout is gegaan, of ik de cider kan gebruiken (misschien zoeten of verdunnen of uitwendig gebruiken of als schoonmaakmiddel voor de vloer) of dat de hele partij weggegooid moet worden. Of heeft iemand wellicht een andere tip om te checken hoe het ermee staat? Alvast heel hartelijk dank.

Beantwoorden
Onderwerp trefwoorden
11 reacties
11 Reacties
 RuMo
(@rumo)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Noble Member
Berichten: 1591

@ciderfan. Ik denk dat er niets is mis gegaan je heb gewoon zure cider gemaakt of te wel al je suiker vergist. Wat was je begin en eind SG? Lees anders de andere topic's over cider eens er is hier veel over cider geschreven bijv. "Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak".

Beantwoorden
(@ciderfan)
Deelgenomen: 3 weken geleden

Active Member
Berichten: 7

@rumo Dank je wel voor jouw informatie. Volgend jaar ga ik het zeker anders doen. Ik ben blij dat ik er in elk geval niet ziek van word. Ik heb het SG niet gemeten. De cider bruist ook niet dus alle suiker is inderdaad vergist. Of het wel of niet klaart is op zich dus geen probleem begrijp ik?

Beantwoorden
Haak
 Haak
(@haak)
Deelgenomen: 2 jaar geleden

Honorable Member
Berichten: 596

@ciderfan 

heb je bottelsuiker erbij gedaan?ik mis dat in je verhaal

Beantwoorden
(@ciderfan)
Deelgenomen: 3 weken geleden

Active Member
Berichten: 7

@haak Ik heb er geen bottelsuiker bij gedaan. Volgend jaar ga ik dat zeker doen.

Beantwoorden
Haak
 Haak
(@haak)
Deelgenomen: 2 jaar geleden

Honorable Member
Berichten: 596

@ciderfan 

gewoon nu doen!

doosje suikerzakje kopen ,zijn meestal 4 gram ,8 gram per liter is veilig 

zakje in flesje .na 3 weken weet je of het werkt 

misschien wat gist erbij …. 

zou het gewoon proberen!misschien wordt het wat .maar leren doe je altijd 

 

Beantwoorden
(@ciderfan)
Deelgenomen: 3 weken geleden

Active Member
Berichten: 7

@haak Oké, dat ga ik proberen. Een geweldige tip! Dank je.

Beantwoorden
Haak
 Haak
(@haak)
Deelgenomen: 2 jaar geleden

Honorable Member
Berichten: 596

@ciderfan 

laat ff wat weten over 3 weken ,je moet de flesjes wel op kamertemperatuur zetten anders werkt de gist niet 

ik zet ze altijd in een plastic bak met deksel …. Mocht er 1 ontploffen dan is het niet zoveel rommel

 

Beantwoorden
(@ciderfan)
Deelgenomen: 3 weken geleden

Active Member
Berichten: 7

@haak Uiteraard hou ik je op de hoogte. Ik had ze in de huiskamer op schoteltjes gezet maar zo'n bak is een veel beter idee. Ik ga ze straks in emmers zetten. Een bak met deksel  heb ik helaas niet.

Beantwoorden
Haak
 Haak
(@haak)
Deelgenomen: 2 jaar geleden

Honorable Member
Berichten: 596

@ciderfan 

Grote opbergvak bij de action .stapelt ook makkelijk 

zou wel het begin recept van Jan van de sprankelend cider proberen te maken .

kost niet veel ,je leert er van … en krijg je toch geen prik ben je alvast halverwege je volgende batch💪😀

Beantwoorden
Murmillo
(@murmillo)
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Famed Member
Berichten: 2498

@ciderfan je kan ook een bak/emmer/specikuip/badkuip .... gebruiken en een badhanddoek erover leggen.

Beantwoorden
(@ciderfan)
Deelgenomen: 3 weken geleden

Active Member
Berichten: 7

@murmillo Ja dat is ook een goed idee! Dank je.

 

Beantwoorden
Deel:

©2023 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?