Meldingen
Alles wissen

Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak

Pagina 33 / 71

Berichten: 6760
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

De suiker was dus op ? door het halve pak suiker krijg je nu ietsjes meer alcohol in je cider, niet extreem hoor. Wederom lekker laten uitgisten en daarna gewoon bottelen. Volgende keer weet je dat de suiker in het sap vergist is en dat je het in flesjes kunt stoppen.

Beantwoorden
Berichten: 99
(@tomas)
Trusted Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Het rare is, dat was al na 3 dagen en toen gaf de vinometer 2% aan, daarom vertrouwde ik het niet erg en hij gist nu al 4 dagen als een wilde op een half pakje suiker. De cider zal nu niet te scherp worden door de suiker?

Beantwoorden
aukedebier
Berichten: 320
(@aukedebier)
Reputable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Ik heb weer 45kg appels laten persen, en een liter of 25 sap verkregen. Een deel drinken we zo. De rest gaat het gistvat in. Nu merkte ik gisteren dat het spontaan is gaan gisten. Ik heb de gist namelijk nog niet toegevoegd. Zou ik dat nog moeten doen?

Beantwoorden
Berichten: 3546
(@nimrax)
Lid
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Hi Auke, wordt vast een delicatesse. Gevoelsmatig zou ik me aan het recept/procedure houden en toch gist nog toevoegen. Anderzijds... dieren die rottend fruit eten worden teut ervan dus ... goede vraag.

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Voer een koe maar een kruiwagen appels.ze raakt bezopen

Beantwoorden
Berichten: 3546
(@nimrax)
Lid
Deelgenomen: 7 jaar geleden


En Chris, als je die dan melkt, krijg je dan Malibu of Malikoe?

Beantwoorden
Berichten: 3546
(@nimrax)
Lid
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Heeft Auke nog geen antwoord op zijn vraag.

Ik heb weer 45kg appels laten persen, en een liter of 25 sap verkregen. Een deel drinken we zo. De rest gaat het gistvat in. Nu merkte ik gisteren dat het spontaan is gaan gisten. Ik heb de gist namelijk nog niet toegevoegd. Zou ik dat nog moeten doen?

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

De gist die nu bezig is,is een natuurlijke gist en deze zal zich (onder gunstige omstandigheden) razend snel vermenigvuldigen. Je hoeft dus geen andere gist toe te voegen. Het toevoegen van gist doe je om de vergisting en het resultaat ervan zo gecontroleerd mogelijk te laten verlopen.

Beantwoorden
aukedebier
Berichten: 320
(@aukedebier)
Reputable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Ik ben alleen benieuwd of de vergisting ook helemaal voltooid. Mocht het al snel gedaan zijn, en het sap is nog zoet kan altijd nog de gist toevoegen..

Hij wordt wel echt biologisch zo..

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Houd je SG goed in de gaten. En wat je zegt, je kunt altijd nog gist toevoegen wanneer het niet ver genoeg uitgist.

Beantwoorden
aukedebier
Berichten: 320
(@aukedebier)
Reputable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Vandaag gebotteld:

Beantwoorden
Berichten: 3546
(@nimrax)
Lid
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Auke, als hij net zo lekker smaakt als dat het eruitziet dan..yummie!! Cheers man! 😉

Beantwoorden
aukedebier
Berichten: 320
(@aukedebier)
Reputable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Hij is aardig droog.. Maar over een week of wat, weet ik meer. Cheers Nimrax!

Beantwoorden
Berichten: 6760
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Ziet er mooi uit Auke! Ik heb zojuist een glas van mijn gistende most afgetapt, en dat is met wat ijsklontjes erin ook al een echte traktatie ?

Beantwoorden
Berichten: 188
(@firewalker)
Estimable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Hoelang is zoiets nou nog houdbaar? Vorig jaar gemaakt aan de kant geschoven ivm erg een slechte schuinkraag op kwam en beperkt bubbels

Nou trok ik van een week een fles open om te kijken.
Hij opende met een luid plop. Een flink wolkje met rook.

En en het spoelde eruit als een champagnefles.

Beantwoorden
Pagina 33 / 71
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?