Meldingen
Alles wissen

Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak

Pagina 66 / 70

Berichten: 140
(@sjefman)
Estimable Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

@paolo borrels maken zou ik toch ook erg mooi vinden. Heb alleen al te veel hobbies en te weinig tijd voor alles. 😋 

 

@rumo Wil ik het weten, die speeltjes? 😆 Ik heb momenteel een krat of 6 die staat te rijpen voor de zomer. Binnenkort nog maar een paar emmertjes wegzetten. Ik drink zelf steeds meer cider merk ik en het valt ook geweldig goed in de smaak bij diverse vrienden.

 

 

 

Beantwoorden
5 Reacties
Paolo
(@paolo)
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Honorable Member
Berichten: 614

@sjefmangaat erom dat je plezier hebt in alles wat je doet of het nu cider maken is of een borrel of voetballen. Inderdaad je kan niet alles doen. Ga gewoon voor de beste cider van Nederland oké ? 😉.

kom ik een keer je cider drinken 😀

Beantwoorden
Paolo
(@paolo)
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Honorable Member
Berichten: 614

@sjefmangaat erom dat je plezier hebt in alles wat je doet of het nu cider maken is of een borrel of voetballen. Inderdaad je kan niet alles doen. Ga gewoon voor de beste cider van Nederland oké ? 😉.

kom ik een keer je cider drinken 😀

Beantwoorden
(@sjefman)
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Estimable Member
Berichten: 140

@paolo als alle corona perikelen een beetje weg zijn ben je welkom om te proeven.

Ik ga nergens claimen dat mijn cider de beste is. Wel een betaalbare goed drinkbare cider, iets wat helaas in Nederland nergens te koop is. Dan maar zelf maken 🙂

Beantwoorden
Paolo
(@paolo)
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Honorable Member
Berichten: 614

@sjefman Is toch super dat je iets maakt wat zo lekker is dat je er zo achter staat. Top Sjefman. 
Zo is het bij mij ook al experimenteer best veel. Onlangs cognac gemaakt. Alles rook en proefde super, mooi hout erbij en na een maand..........

niet te drinken. Zat waarschijnlijk toch iets in het hout 😢.

 

Beantwoorden
(@sjefman)
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Estimable Member
Berichten: 140

@paolo Zonde, maar helaas hoort dat bij het experimenteren inderdaad 🙁

Beantwoorden
Murmillo
Berichten: 2620
Admin
(@murmillo)
Famed Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Leuk chefke! Gisteren mijn cider verstookt tot calvados. Staat nu te rijpen en huwen met zuurstof.

Beantwoorden
2 Reacties
(@sjefman)
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Estimable Member
Berichten: 140

Oh, fantastisch! Alleen al daarvoor zou ik eens een keteltje willen...

 

 

 

Vanavond bij een vriend gebbq'd, die had een eigen likeurtje staan (hij stookt ook..) gemaakt met walnoot/hazelnoot en een assortiment aan kruiden. HEERLIJK!

Beantwoorden
Murmillo
Admin
(@murmillo)
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Famed Member
Berichten: 2620

@sjefman cool. Als je prive bericht stuurt, kan ik je een foto appen. Calvados word heerlijk en rijpt op walnoten doppen.

Beantwoorden
Berichten: 1716
 RuMo
(@rumo)
Noble Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Met de zomertijd is volgens mij ook het Cider seizoen aangebroken.

1616957268-Foto-Cider.jpg
Beantwoorden
13 Reacties
Murmillo
Admin
(@murmillo)
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Famed Member
Berichten: 2620

@rumo lekker rumo. Mooie kraag. Heb m'n broertje ook aan de cider, super leuk.

Beantwoorden
(@sjefman)
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Estimable Member
Berichten: 140

@rumo

 

Lekker hoor, krijg er dorst van 🙂

Beantwoorden
 RuMo
(@rumo)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Noble Member
Berichten: 1716

@sjefman dat geloof ik graag. Helaas lukte het niet om het filmpje hellemaal te plaatsen anders zou je nog meer trek krijgen 😛

Beantwoorden
 RuMo
(@rumo)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Noble Member
Berichten: 1716

@sjefman, jij heb geschreven dat vlierbloesemsiroop het goed doet in de cider. Maar wat is wijs, toe voegen tijdens vergisting, tijdens bottelen of gewoon in het glas? 

Het is hoog tijd om een nieuwe voorraad cider aan te leggen voor de zomer.

Beantwoorden
Murmillo
Admin
(@murmillo)
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Famed Member
Berichten: 2620

@rumo ik doe tijdens bottelen werkt perfect.

Beantwoorden
 RuMo
(@rumo)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Noble Member
Berichten: 1716

@baukrrhh, en er dan van uit gaan dat de suikers in de vlierbloesemsiroop volledig vergisten want dat is dan een deel van de bottel suiker?

Beantwoorden
Murmillo
Admin
(@murmillo)
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Famed Member
Berichten: 2620

@rumo ja zo doe ik het wel... en zal eerlijk zijn. Doe elk flesje een paar druppels en ze vergistenncompleet droog. Ik maak wel cider met cl23 btw.

Beantwoorden
 RuMo
(@rumo)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Noble Member
Berichten: 1716

@baukrrhh, een paar druppels is dat genoeg?

Beantwoorden
Murmillo
Admin
(@murmillo)
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Famed Member
Berichten: 2620

@rumo ja die siroop die ik heb is dik en zoet. En ik wil niet over de 12 gram de liter komen. Plopt en schuimt als een malluh.

Beantwoorden
(@sjefman)
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Estimable Member
Berichten: 140

@rumo

Ik doe het normaal alleen tijdens het bottelen, dan gebruik ik de 'Belvoir elder flower cordial',  20ml siroop per liter cider, dan heb je precies genoeg om als bottelsuiker droog te laten vergisten en krijg je een hele mooie schuimkraag. Je proeft een goed verschil met de normale cider zonder toevoeging. Hij wordt iets frisser en fruitiger.

 

Als je het tijdens de hoofdvergisting zou doen krijg je natuurlijk ook meer alcohol..   

Beantwoorden
 RuMo
(@rumo)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Noble Member
Berichten: 1716