Meldingen
Alles wissen

Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak

Pagina 69 / 69

Murmillo
Berichten: 2112
Registered
(@murmillo)
Nobel Lid
Deelgenomen: 3 jaar geleden
Beantwoorden
2 Reacties
ruud1
Registered
(@ruud1)
Deelgenomen: 2 jaar geleden

Actief Lid
Berichten: 107

@murmillo 

kijk hier eens, hier bestel ik de standaard prima cider, heel wat goedkoper !!

https://www.drankgigant.nl/magners-apple-cider-57.html

Beantwoorden
Murmillo
Registered
(@murmillo)
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Nobel Lid
Berichten: 2112

@ruud1 Het ging ook om de theorie op de website niet om wat te bestellen. We maken immers zelf! Maar thnx 😘

Beantwoorden
Murmillo
Berichten: 2112
Registered
(@murmillo)
Nobel Lid
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Vandaag een dealtje kunnen sluiten met de plaatselijke lidl van een restant 2l appelsap pakken.

Nu zodra een gistemmer leeg is een keer zoete cider proberen na veel lezen over ciders.

Mijn broertje houdt van Apple bandit en niet van mijn "droge" cider dus dit puzzelt me al het hele najaar. Ik heb een werkwijze bedacht om toch de cider droog te vergisten en dan iets te zoeten.

Mijn idee is:

Mijn standaard cider maken alleen zonder citroen en vlierbloesem. De appelsap pers ik eerst door een ?? Micron waterfilter, hierdoor word hij wat lichter van kleur maar de smaak blijft behouden. Ik vergist het wederom met SN9 omdat het een 12/14 daagse vergisting was en dit erg goed beviel. Dan over naar de bottelemmer en hier de massa aanzoeten met Sorbitol. Sorbitol zoet goed met "niet vergistbare" suikers en geen bijsmaak. Dan daarna de reguliere 8 gram de liter aan kristalsuiker door de massa en bottelen maar. Ben benieuwd. 

 

1642619322-20220117_1647251.jpg
Beantwoorden
5 Reacties
Pikketanus
Registered
(@pikketanus)
Deelgenomen: 2 jaar geleden

Respectabel Lid
Berichten: 689
@murmillo hoezo filteren eigenlijk? Heeft dat baat bij appelsap uit concentraat? Is toch al vrij helder lijkt me? Sorbitol ben ik ook wel benieuwd naar want houd ook wel van een zoetje in m'n cider, leuk 👍 
Beantwoorden
Murmillo
Registered
(@murmillo)
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Nobel Lid
Berichten: 2112

@pikketanus dit is meer omdat sorbitol iets verdonkerd. Echter kan ik ook nog kiezen uit lactose, alleen is de sterkte daarvan minder dus moet meer toevoegen. Eigenlijk moet ik zeggen dat ik graag een keer met mijn filter wil spelen. 🙂

Sorbitol lijkt een goed middel, in de wijn word het sws wel gebruikt. Ik ben heel nieuwsgierig omdat "mark" Mn broertje naast de wodka, wel gecharmeerd is van cider. Ik hoop hem natuurlijk nu ook aan het cideren te krijgen. 

Nu eerst wachten tot de gistvaten leeg zijn. Heb net afgelopen weekend weer Mark zijn vat terug gebracht. "zucht"

Beantwoorden
concha
Registered
(@concha)
Deelgenomen: 6 maanden geleden

Actief Lid
Berichten: 56

@pikketanus of Sukrin ipv Sorbitol. Ik heb geen ervaring met beide producten 🙂

Meer info

Beantwoorden
RuMo
 RuMo
Registered
(@rumo)
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Nobel Lid
Berichten: 1240

@murmillo mazzelaar! Ik wacht wel weer op de XXL week 😒 

Ik heb wel eens een zoetstof(ik weet niet meer welke) in een bestaande cider gegooid als proef. En dat is niet bevallen ik ben toen afgestapt van het idee om met een zoetstof te bottelen. Maar dat was een persoonlijke smaak het paste gewoonweg niet bij elkaar. Ik heb nu wat siroop staan voor als iemand(tot nu toe niemand) wat zoeter wil. Het verwarmen om de bottel vergisting te stop heb ik ook nog steeds in mijn achterhoofd.

Het is overigens wel verstandig om nu al met een cider voorraad voor van de zomer te staren. Ik heb nog 4 kratten staan maar als er 1 leeg kom maak ik weer een nieuwe batch van 3 kratten.

Beantwoorden
Murmillo
Registered
(@murmillo)
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Nobel Lid
Berichten: 2112

@rumo het is altijd verstandig! Ik krijg nu steeds 0.75l flessen dus heb meer bottelcapiciteit. Jij hebt toen gezoet met een koffie zoeter saccharine volgens mij en dat geeft een smaakje. Sorbitol word in bier en wijn gebruikt en moet geen smaakjes geven. Uiteraard houd ik jullie op de hoogte. 🙂

Beantwoorden
Pagina 69 / 69
Deel:

©2022 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?