Meldingen
Alles wissen

snuisterige Jurançon plantjes

Pagina 4 / 4

Robbert
Berichten: 10163
Topic starter
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

De juracon en colombard  doen het prima ondanks het Nederlands klimaat .

 
Dus toekomst voor een leuke lekkere drank te maken uit eigen achtertuin.
 
 
Beantwoorden
Robbert
Berichten: 10163
Topic starter
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Echte officiële cognac druiven  ! Juracon op de Friese klei ?? 

Met wat liefde , kalk en meststoffen . 

De colombard begint ook . 

 

1688899551-juracon.jpg
Beantwoorden
1 Beantwoorden
Robbert
(@robbert)
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Illustrious Member
Berichten: 10163

Colombard 

1688899595-IMG_20230709_123023461.jpg
Beantwoorden
Robbert
Berichten: 10163
Topic starter
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Juracon Hangt vol . Dat wordt binnenkort persen vergisten en een charantaise gelijke opstelling maken . 

1690564772-IMG-20230728-WA0005.jpeg
Beantwoorden
3 Reacties
Robbert
(@robbert)
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Illustrious Member
Berichten: 10163

Vandaag even wat bescherming tegen insecten en vogels geplaatst.

1722791430-IMG_20240804_163913537_HDR2.jpg
Beantwoorden
SaenseOverhaal
(@kevin)
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Reputable Member
Berichten: 241

@robbert beste trossen rob! Wordt zeker een lekker drankje!

Beantwoorden
rinus55
(@rinus55)
Deelgenomen: 2 jaar geleden

Honorable Member
Berichten: 486

@robbert dat ziet er goed uit, is een idee deze bescherming

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 10163
Topic starter
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Nog weekje dit weer en we kunnen al oogste.

1723652163-IMG_20240814_181257943_HDR.jpg
Beantwoorden
3 Reacties
Robbert
(@robbert)
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Illustrious Member
Berichten: 10163

Mooi

1723652201-IMG_20240814_181314828_HDR.jpg
Beantwoorden
rinus55
(@rinus55)
Deelgenomen: 2 jaar geleden

Honorable Member
Berichten: 486

@robbert ik hoop het ook dat het met 1 a 2 weken kan het oogsten, ga begin sep op vakantie en hoop daarvoor te oogsten

Beantwoorden
Robbert
(@robbert)
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Illustrious Member
Berichten: 10163

@rinus55 als normaal verloopt dan zou bij mij met ruim een weekje kunnen oogsten.   Dan 10 - 14 dagen gisten en daarna verwerken. Dus half september al klaar en in vat .

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 10163
Topic starter
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Er vallen druifjes dus het is tijd om weer aan de gang te gaan  . Morgen oogsten   .  Wassen persen en op gist zetten . 

Dus plannen !  Dat betekent dus ruim gerekend zaterdag begin gisting  dan 10 dagen gisting . 

Dus de achterste ketel van zolder af en moet in het zuur.  . 

 
14 dagen dan kan het in vat 
Beantwoorden
rinus55
Berichten: 486
(@rinus55)
Honorable Member
Deelgenomen: 2 jaar geleden

lekker, bij mij nog niet helaas, dinsdag hoop ik ze in de vriezer te hebben ivm vakantie

Beantwoorden
2 Reacties
Robbert
(@robbert)
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Illustrious Member
Berichten: 10163

@rinus55 even de vorst erover is niet verkeerd dat breekt cellen maar niet te lang in vriezer .

Je kan ze i.p.v. invriezen ook op gist zetten . Of ga je lang met vakantie 

Beantwoorden
rinus55
(@rinus55)
Deelgenomen: 2 jaar geleden

Honorable Member
Berichten: 486

@robbert we gaan 3 weken weg en dat zal iets te lang zijn om op gist te zetten en tijdens onze afwezigheid word het huis geschilderd en he dan liever niks op gist staan

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 10163
Topic starter
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Vandaag deel kunnen oogsten

1725215199-druiven.jpg
Beantwoorden
2 Reacties
Robbert
(@robbert)
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Illustrious Member
Berichten: 10163

Geperst en in ton .

Sg ook goed .

Verder niets toegevoegd.

 

1725215286-IMG_20240901_185017613.jpg
Beantwoorden
Robbert
(@robbert)
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Illustrious Member
Berichten: 10163

Na 4 uurtjes gisting al begonnen 

1725215357-IMG_20240901_195415377.jpg
Beantwoorden
Robbert
Berichten: 10163
Topic starter
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Afgesloten   . Nu +/- 10dagen met rust laten.

 

1725215455-IMG_20240901_191120820.jpg
Beantwoorden
rinus55
Berichten: 486
(@rinus55)
Honorable Member
Deelgenomen: 2 jaar geleden

robbert weet jij of je druiven ook in een slowjuicer kan doen? of zouden die pitjes te veel stuk gaan en gif geven? 

Beantwoorden
4 Reacties
Robbert
(@robbert)
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Illustrious Member
Berichten: 10163

@rinus55 ik weet niet hoe de slowjuicer het sap onttrekt  . Een goede sap centrifuge kun je wel gebruiken.

Beantwoorden
rinus55
(@rinus55)
Deelgenomen: 2 jaar geleden

Honorable Member
Berichten: 486

@robbert hij werkt met mesjes en draait hard rond, probeer er gewoon een paar, anders de staafmixer wat saense zegt

Beantwoorden
Robbert
(@robbert)
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Illustrious Member
Berichten: 10163

@rinus55 de centrifuge dit ik gebruik heeft geen mesjes erin  . Het Perst tussen schijven door en dan op hoge snelheid door filtergaas.

Beantwoorden
rinus55
(@rinus55)
Deelgenomen: 2 jaar geleden

Honorable Member
Berichten: 486

@robbert ik snap het verschil, ga er gewoon een paar proberen en anders een druivenpers gebruiken, heb ik wel staan maar vind het vervelend werken

Beantwoorden
SaenseOverhaal
Berichten: 241
(@kevin)
Reputable Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Ik heb de druiven bewerkt met een staafmixer. Vervolgens over een keukenzeef in vergistingsemmer over gedaan. Met een grote soeplepel kun je in de keukenzeef wat persen. Restant redelijk droog in een kaasdoek en boven vergistingston uitgewringt. Toen had ik wel t meeste sap eruit. En pitjes ed waren intakt.

Beantwoorden
2 Reacties
Robbert
(@robbert)
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Illustrious Member
Berichten: 10163

@kevin ook prima toch . Als je maar zeeft

Beantwoorden
SaenseOverhaal
(@kevin)
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Reputable Member
Berichten: 241

@robbert zeker. T staat lekker te vergisten nu. Aankomend weekend de ketel in.

Beantwoorden
Pagina 4 / 4
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?