Meldingen
Alles wissen

Wijn klaart niet


Berichten: 98
Topic starter
(@martin74)
Estimable Member
Deelgenomen: 2 jaar geleden

Beste leden 

Ik ben nu voor de 2de keer wijn aan het maken van een wijnpakket van stookwinkel, de eerste keer is alles goed gegaan maar nu heb ik twijfels, nl de wijn staat al een week te klaren maar word niet helder terwijl dit de eerste keer wel snel ging.

Ik heb het volgens de gebruiksaanwijzing gedaan maar vermoed dat er toch iets verkeerd gegaan is , wat kan ik nu nog doen en wat kan er verkeerd gegaan zijn.

Groeten Martin 

 

1701611033-Screenshot_2023-12-02-20-55-27-18_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg
Beantwoorden
8 reacties
7 Reacties
Robbert
(@robbert)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Illustrious Member
Berichten: 9956

@martin74  wat is fout gegaan is van afstand moeilijk te zien  .  Het kan temperatuur zijn , toegevoegd water , iets in voorbereiding met temperatuur fout.  

Je kunt hetzelfde doen als de wijn producenten dat is klaren met vislijm. 

Beantwoorden
(@martin74)
Deelgenomen: 2 jaar geleden

Estimable Member
Berichten: 98

@robbert , maakt het niet uit welke vislijm ik haal , en wat is de verhouding per liter wijn, en hoe moet dit gebruikt worden.

Gr Martin 

Beantwoorden
Robbert
(@robbert)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Illustrious Member
Berichten: 9956

@martin74 Vislijm : gebruik 0,1 gram per liter meng dit met wat alcohol of wijn bij 25 graden . voeg dit toe aan de drank door afkoeling vlokt dit en neemt zwevende mee naar beneden . hierna door filter halen .

 

Beantwoorden
(@martin74)
Deelgenomen: 2 jaar geleden

Estimable Member
Berichten: 98

@robbert is het aan te bevelen de

vergisting te klaren voordat het gedistilleerd wordt of geld dit alleen voor wijn en bier 

Beantwoorden
Robbert
(@robbert)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Illustrious Member
Berichten: 9956

@martin74 wanneer je een goed ingerichte ketel hebt kun je de dag nadat de vergisting over is destilleren.   Klaren is inderdaad bij bier en wijn  een ding.

Als je b.v. een whiskey of rum beslag laat klaren mis je tijdens stook ook een deel foezels en vezels !! 

 electrische gestookte ketels met interne verwarming of electrische ketels waarbij de elementen aan de boiler ligt branden sneller aan daarom wordt daarvoor wel geadviseerd te klaren.  Maar een optie is dan toch een korf of kookzak te gebruiken om toch ook op pulp , graan of andere stoffen die smaakvorming geven te kunnen gebruiken.

Beantwoorden
(@martin74)
Deelgenomen: 2 jaar geleden

Estimable Member
Berichten: 98

@robbert ik heb het fruit of whisky beslag nooit geklaard en ook geen problemen gehad met stoken dus dit was meer een interesse vraag om te kijken of het nog beter kan.

Bedankt voor de info 

Beantwoorden
Rudyvanr
(@rudyvanr)
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Trusted Member
Berichten: 59

@martin74 kan eventueel bentoniet gebruiken. Maar een koude 'filtratie' deed het bij mij 2 weken geleden erg goed. Toen het dicht tegen het vriespunt was was hij kraak helder geworden en heb ik hem gebotteld

1702551791-IMG20231207192727.jpg
Beantwoorden
Berichten: 1
(@henri-hoogt)
New Member
Deelgenomen: 5 maanden geleden

..

Beantwoorden
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?