Kan ik hier ook een vraag over het brouwen van bier uit blik stellen?
Indien niet mag de beheerder deze dan verwijderen.
In het verleden heb ik al enkele malen pils uit blik gemaakt met telkens een zeer goed resultaat.
Nu heb ik een tijd geleden enkele BREWFERM blikken gekregen van een winkelier die op pensioen gaat.
Deze zijn van 2013 en dienden als toonzaal model.
Normaal zou dit geen probleem mogen zijn daar blik het allerbeste bewaarmiddel is. Er kan geen lucht en licht aan en kan jaren bewaard blijven.
Als ik ze open doe is qua geur en structuur alles ok en dus aangezien ik deze gratis gekregen heb is het het proberen waard, enkel de gist heb ik nieuw gekocht.
Met de pils, Ambiorix en blonde trippel is alles ok maar na vergisting van een blik FRAMBOOS en KRIEK is er iets raars aan de hand. Er vormt zich een laag die net het uitzicht heeft van een netwerk van allemaal verbindingen zoals van zenuwen en zenuwknopen.
Is dit schimmel of gekristalliseerde suiker of wat anders.
Of is dit normaal voor deze soorten bier omdat ze meer suiker bevatten of zou de oorzaak toch aan de vervaldatum van de blikken liggen? Maar daar er met de andere blikken niets aan de hand is is dit bijna niet mogelijk.
2 fotos in bijlagen.
Foto 1 kriek. Foto 2 framboos.
The aliens are coming 😎
Ziet er niet gezond, lees drinkbaar, uit. Maar wel mooi effect.
Lijkt mij schimmel door de ruim verstreken houdbaarheid.
Kaam.
Waarschijnlijk iets wilde gist opgepikt.
Als je zeer vorzichtig bent kun je dat bier waarschijnlijk nog drinken ook nog. Zal wat verder uitgisten en misschien wat dunner smaken.
Nog geen eens lelijke pellicle trouwens. 😉
db
mooi als dunder in de tum
Even een linkje naar het hobbybrouwforum : Show uw pellicle! onderwerp.
https://www.hobbybrouwen.nl/forum/index.php/topic,28937.0.html
db