Dank. Ben nu op het werk dus bij thuiskomst zal ik bovenstaande controleren. Ik ben inderdaad ongeduldig. Laat ik het zo zeggen, ik had veel vuurwerk verwacht. 😉
Ik geloof dat ik in de bijna 8 jaar dat ik nu bezig ben maar een keertje slecht gist heb gehad. En dat was aan het begin dus kan ook mijn eigen fout zijn geweest. Kortom het  komt altijd goed, hoe koeler hoe langzamer maar wel betere kwaliteit dan opjagen. Turbo voor olie kwak ik erin en kijk niet eens naar de tem. Pak gewoon 11 liter heet water om suiker op te lossen en de rest lauw. Gewoon op gevoel. Maar minstens 33 graden zelfs bijna 40 graden is wel eens gelukt.  Dan gaat het veel sneller. Maar niet lekker.Â
Zojuist thuis gekomen en waterslot voor de helet leeggegooid. Verder in het dekselgaatje gestopt, en ik zag zojuist een blupje.
Het eerste blupje is bijna zoiets als voor het eerste keer klaar komen. Overweldigend. Hahah, ben vast weer stoned.Â
Lummel, vergeet je kiempjes niet te checken. Het is bij mij net popcorn, die zonkalender werkt geloof ik optimaal. Maar nu de zooi in potjes zetten...ik heb er de energie niet voor...
Ik ook niet. Heb ze laten uitdrogen. Maar ze krabbelen op.Â
Hebben jullie ook elk jaar goden plantjes staan?
Het blubt nu aardig door. Lag aan mijn geduld en het waterslot.
Dag allemaal. Mijn eerste brouwsel is een feit en het is heel lekker. Met dank aan Nimrax. Mijn appelwijn is goed gelukt en iedereen vind het lekker. Ik zelf wil bij de volgende batch proberen een halve uitgeknepen citroen + de schil (uiteraard biologisch) toe te voegen voor een extra zuurtje.
Tip voor as week. Lidl heeft pakken appelsap 4 voor de prijs van 3. Have fun.
Vraagje,
Heb het recept gevolgd, zit nu 1 maand op de glazen damme jeanne, wijn is zo goed als uitgegist, enkel nog vrij troebel.Â
Is 2 keer geheveld en vraag me af wanneer het helder gaat worden om op flessen te doen;
Dank voor de feedback.
Als je geen klaringsmiddel wilt toevoegen, enkele dagen koud zetten (kort bij vriestemp / tussen 0 en 4 graden.)
Calvados recept. Wie kan mij helpen. Van A tot z