Misschien een domme vraag maar ik ben pas bezig met mijn eerste bier die ik zou willen maken.
Als men zegt Wheat - BE 1.0 kg toevoegen zijn dat dan:
- tarwevlokken die ik moet kopen?
- moutextract vloeibaar tarwe
- Tarwe light brewferm
- ... of andere zaken ik over het hoofd zie.
Mvg,
Tom
Goeie vraag, dat zou je best aan de samensteller van het recept kunnen vragen want het kan echt van alles zijn wat ze wheat noemen. Kun je het recept hier delen?
Water Volumes
IBU: 6.6
IBU: 3.6
IBU: 8.3
Gewoon tarwe mout gebruiken
Klopt. De kleur is gelijk aan tarwemout. Volgens mij zit in de Brugse Zot geen ongemout graan.
Tarwemout, helemaal mee eens.
Kleur van tarwevlokken is (veelal) gelijk als de kleur van tarwemout ?
Ok bedankt voor jullie reactie. Tarwemout it is ! 😉