Meldingen
Alles wissen

Zelf gebrouwen bier tappen, Co2, kegs, etc

Pagina 2 / 2

Berichten: 6760
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Die past niet in mijn auto ? daar hebben we bezorgdiensten voor. En ik verheug me alweer op je unpacking topic net als toen met de Grainfather en de Chiller ???

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Ik wacht wel even op jouw eerste ervaringen met de pressure transfer kit πŸ™‚

Kijk ik af hoe het moet. Ik wil straks wel mijn pilsner met de kit bottelen als het kan. Morgen gaat hij de lageringsperiode in.

Beantwoorden
Berichten: 635
(@oengabunga)
Honorable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Ik ben inmiddels wel bezig met cilinders.... Heb inmiddels 3 kola vaatjes gekocht van 20l... Carboniseer nog niet.... Hevel Mn bier over naar een vaatje.. Doe er de helft van de bottelsuiker bij en laat m nagisten op t vat.... Max 1 bar druk.... Hierna gooi ik m aan mn tap... Werkt goed... En makkelijker dan flessen schonen en vullen... Nadeel is wel de verblijfstijd op t vat πŸ˜‰

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Heb je geen last van gist dat meekomt als je tapt wanneer je hergist op fust?

Beantwoorden
Berichten: 107
(@jeroendv)
Estimable Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Ik brouw al ruime tijd bier en doe dit steeds in vaten (soda kegs).

Na de gisting en lagering hevel ik het bier over naar de kegs en zet ik deze op 2bar Co2 en schud ik met de keg heen en weer tot er geen blupjes meer hoorbaar zijn. Dat is een teken dat er voldoende Co2 in het bier zit. Dan zet ik dit zo nog een dag of 2 weg en je kan beginnen tappen. Er zijn programma's genoeg om te bereken hoeveel druk er op een keg moet staan.

Je kan zoals Jan zegt de kegs wegzetten als deze op druk staan. Dan kan je het vergelijken met bier in een fles, houdt makkelijk lange tijd goed.

Mijn tapkraan zit in mijn koelkastdeur ingewerkt en de kegs en Co2 cilinder zitten in de koelkast.

Beantwoorden
Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Goed om te weten dat ik niet de enige ben dus hulp is dichtbij. Alles staat nog in dozen heb domweg geen tijd gehad.Β Bijna de cave opgeruimd, alle gerst opgemaakt en dan kan ik alles gaan uitpakken.

Β 

Kreeg ik net de schrik van mijn leven de Grainfather verwarmde niet meer terwijl ik mijn laatste gerst aan het maischen was voor wodka. Achteraf denk ik dat het de beveiliging was want er lag een laagje gerst op de bodem en kon hij zijn warmte.niet Β kwijt. Ik denk te fijn geschroot. In ieder geval doet hij het weer pffff. Zag mijn pilsproject alweer aan mijn neus voorbij gaan. In ieder geval ga ik eindelijk de fermenters uitpakken en aansluiten en de bestelling bij Erik doen en dan kan ik dinsdag beginnen.Β 

Beantwoorden
Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Heb ik gehuild, ja meerdere keren. Heb ik gevloekt, 1 keer maar wel 4 uur achter elkaar. Maar is dit mooi of is dit mooi?

Ben aan het testen eentje 18 graden die staat verwarmen. Andere 11 is ook aan het verwarmen en andere is aan het koelen naar 4. Overal zit 19 liter water in gelijk een keg. Hoewel had iets meer moeten zijn vanwege verlies.

Beantwoorden
Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Dit werkt echt heel mooi. Vandaag ga ik in die van 18 graden 6 kilo suiker met een zakje wodkagist van still proberen op 18 graden. Wilde ik altijd al doen om het verschil te proeven met Turbo en graan. Β Had ik allang kunnen doen achteraf maar ja.Β 

De andere 2 ga ik bier in brouwen. Β Grainfather staat al te blinken. Die heeft er ook zin in. Nog een waterfilter en de ingrediΓ«nten en we zijn onderweg.Β 

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Wauw Lummel, dat ziet er strak uit. Zelfs als ze op zijn kop staan πŸ™‚

Ben benieuwd naar je bevindingen van de suikerwash op 18ΒΊC.

Let op het kraantje van de fermenter(s) als je ze vult, ik was vandaag lekker aan het vullen en dacht wat duurt het lang voordat er wat meer in komt...... stond het kraantje open. Alles onder de plakzooi en 6 liter wort over de vloer πŸ™

Ik heb iets korter gevloekt.

Beantwoorden
Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Hahaha ja het is wat. Moet nog douchen en naar een verjaardag waar rotzooi wordt geschonken. Dus waarschijnlijk morgen een kater dus vraag me af of ik morgen aan de wodka kan beginnen. Maar we gaan beginnen Erik. Een jaar na dato

Uiterlijk maandag dwing ik mezelf ertoe je site eens uitgebreid te bestuderen en dan kan ik wellicht dinsdag beginnen met 2 fermenters. Die wodka test ben ik ook nieuwsgierig naar.Β 

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Hahaha ja het is wat. Moet nog douchen en naar een verjaardag waar rotzooi wordt geschonken. Dus waarschijnlijk morgen een kater dus vraag me af of ik morgen aan de wodka kan beginnen. Maar we gaan beginnen Erik. Een jaar na dato

Uiterlijk maandag dwing ik mezelf ertoe je site eens uitgebreid te bestuderen en dan kan ik wellicht dinsdag beginnen met 2 fermenters. Die wodka test ben ik ook nieuwsgierig naar.Β 

Sterkte vanavond hahaha.

Een jaar na dato.... een goede voorbereiding is het halve werk. Ziet er allemaal heel puik uit. Ben ook erg benieuwd naar je tap, wellicht ooit......Β 

Beantwoorden
Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Die tap blijft voorlopig in de hoek staan. Er is een limiet aan hetgeen het menselijk lichaam aan stress aankan.

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Gewoon eerst wat moed indrinken πŸ™‚

Beantwoorden
Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Kijk, jij bent een echte ondernemer. Had het zelf verzonnen kunnen hebben, maar de credits zijn voor jou. Nou dan gaan we maar naar een verjaardag in de wetenschap dat ik morgen een kater heb.

Nee hoor. zo lekker dat Duitsland en zo goedkoop ook. Donder toch op. Maar we hebben het ermee te doen. Tot morgen.Β 

Beantwoorden
Pagina 2 / 2
Deel:

Β©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?