Meldingen
Alles wissen

Amylase


Berichten: 2
Topic starter
(@proost)
New Member
Deelgenomen: 3 jaar geleden

vraagje over west kin look amylase.

ik wil van gerstemeel whisky maken, heeft iemand ervaring met amalyse van west kin look. Ik heb al vaker amylase van stillspirits gebruikt, maar dan moet je je meel op 75 graden houden, maar bij amylase van west kin look moet dit op 20 graden gebeuren, maar moet ik mijn meel eerst verhitten ,af laten koelen en dan amylase toevoegen of moet ik mijn meel oplossen in water en dan amylase toevoegen?

Beantwoorden
5 reacties
Berichten: 463
 Mick
(@mick)
Reputable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Ik heb precies dezelfde vraag! Dus ipv nog een topic te openen een bump voor dit topic.

Klopt de omschrijving voor wat het betreft 20 °C?

"Tenzij anders vermeld, zijn de vermelde dosissen bij kamertemperatuur (20°C) en met een inwerktijd van 12 uur. "

 

Dit lijkt me vreemd voor amylase weet iemand of deze werkt op 20 °C of dat het  op bv 70 °C moet werken?

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9926
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Er zijn inderdaad amylases die op lagere temperaturen werken  .

Worden alleen uit andere producten verkregen . 

En inderdaad dat heeft langere inwerk tijd .

Als het niet staat op de verpakking hoe ergens mee te werken gebruik het dan ook niet .

Als de verpakking zegt 20 gr kan het zeker wel kloppen .

Let wel de amylases in een zakje of fles zijn vaak enkelvoudige amylases .

Wanneer je diastatisch mout gebruikt beschik je over zowel alpha als beta met nog een aantal coenzymen .

Bij meel kun je zowel toevoegen met een zakje  of met mout werken . 

Wanneer je met graan werkt kun je het ook mouten dan heb je alle enzymen aanwezig .

Werken met een eigen enzym van het graan  werkt optimaler .

( Daarnaast zijn er met mout meer mineralen aanwezig waardoor enzymen ook actiever zijn ,)

 

 

Beantwoorden
Berichten: 463
 Mick
(@mick)
Reputable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

De verpakking (op de foto van stookwinkel) zegt niks en eronder staat een verhaal dat copy/paste lijkt van een generieke tekst over enzymen.

 

Ik hoop dat Jan reageert met leveranciersgegevens want ik heb de bestelling klaar staan op het punt om te betalen maar wil inderdaad eerst weten hoe ik het kan gebruiken voor ik op de knop druk.

Beantwoorden
Berichten: 463
 Mick
(@mick)
Reputable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Ik heb gemaild met [email protected] en kreeg binnen no-time antwoord.

Daaruit maak ik op dat deze ongeveer zo werkt als de amylase uit mout en niet zoals de hoog temperatuur amylases die bv still spirits heeft.

Beantwoorden
Berichten: 6759
Admin
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Ik heb zojuist een mail beantwoord van 1 van jullie, ik weet niet wie want de namen komen Niet overeen met de nicknames op het forum

De tekst zoals die bij het product staat is correct. Het bentoniet verhaal mag je weglaten als je geen bentoniet gebruikt 🙂

Beantwoorden
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?