Het wordt afgeraden om turbogist te gebruiken, ook ervaren dat er dan een scherpe smaak aan zit, en moet je hem meerdere keren overhalen, maar kun je bakkersgist ook gebruiken voor het fermenteren van Suikerrietmelasse?
Momenteel gebruik ik Rumturbogist voor mijn Rum, en voor mijn Whisky Whiskyturbogist maar wil deze met bakkerssgist gaan fermenteren, de scherpe smaak krijg ik vooral bij een suikervergisting 6kg met gewone turbogist.
Maar eerlijk mijn Rum en Whisky kan beter vandaar mijn vraag, de suikervergisting vind ik niet lekker ook niet na meerdere keren overhalen.
Je kunt ook de eierschalen even wegen en dan gram per liter aanhouden
Ik ben vandaag begonnen met rum maken.
3.5 liter melasse en 2.5kg rietsuiker, citroenzuur. Recept van dit forum.
Kan ik die blokjes verse gist gebruiken van Bruggeman a 42gram ? En zo ja, qhoeveel op 30 liter mash?
Bedankt vast.
Ik gebruik bij alles wat ik stook natte bakkersgist bij maïs en fruit altijd goede resultaten.