Meldingen
Alles wissen

Cider brouwen: welke gist?


Berichten: 191
Topic starter
(@brice3010)
Reputable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

De voorbije jaren heb ik jaarlijks gemiddeld 25 liter appelsap (Schulp, 5 liter kratjes) vergist met de volgende gistsoorten (nooit gemengd, elke batch met zijn unieke gistsoort):

Fermentis Safcider
Wijngist Dry Cider
Mangrove Jack's Cider

Nu heb ik nog de volgende liggen:

Arsegan Dry Cider
Arsegan Champagne

Mijn vragen:

1. welke van bovenstaande vijf heeft jullie voorkeur? Volgorde? Mijn doel is om een zo droog mogelijke cider te bekomen. Dus alle suikers omgezet.

2. Welke van de twee laatste zou ik best gebruiken voor mijn nieuwe batch 2025?

3. De Arsegan Dry Cider en de Arsegan Champagne gisten vermelden beide als type:

Saccharomyces Cerevisiae var. bayanus.

Zijn beide gisten dan identiek?

Alvast bedankt voor jullie bijdragen!

Erik

 

 

Beantwoorden
2 reacties
1 Beantwoorden
Murmillo
Admin
(@murmillo)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Famed Member
Berichten: 2858

@brice3010 ik zou de champagne gist pakken, erg sterke stam. Nu ik toch reageer wil ik je wijzen op het draadje cider hier op het forum. Tevens op cl23 gist, en dan eens een vergelijking met alle batches te doen.

Beantwoorden
Berichten: 191
Topic starter
(@brice3010)
Reputable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Dank je wel @Murmillo

 

Beantwoorden
Deel:

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?