Meldingen
Alles wissen

droge bakkersgist proberen

Pagina 3 / 3

Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Met gewone bakkersgist haal ik zeker 12% ik gebruik alleen die vers vd bakker,en bij zoete druiven gebruik ik zelfs geen suiker.dus wat 6-7%.gr?Chris.V.

 

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9951
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Er staat ook chris.v. dat de oudere Bakkers bij 6 -7 % stop tegenwoordig de moderne hogere percentages haalt . dat kan zelfs oplopen tot 14 % als je bij de stook baking soda toevoegt . ( baking soda / zuiverings zout bijvoegen is ook beter voor de smaak bij stoken van schone alcohol ) p.s. strippen met baking soda bespaard tijd omdat je bij eerste stook zo goed als alle smaak uit vergisten kwijt bent .

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Robbert ik gebruik alleen verse gist,als het echt moet suiker en fruit de rest gebruik ik niets.heb altijd goeie drank.gr.?Chris.V.

 

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9951
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Ik snap dat je vers gebruikt . ik refereerde naar oudere soorten gist . die onveranderd al 30 j op de markt zijn . ( ik kan op dit forum geen merk namen noemen . ) er zijn bakkers die traditioneel die oudere gist soorten nog gebruiken ) Sorry als ik eerst niet duidelijk was in omschijven .

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Aha,nu begrijp ik het,bedankt,ik zal mijn bakker eens vragen of hij die ook heeft.ik hou wel van traditionele dingen,daarom stook ik ook op deze manier.gr.?Chris.V.

 

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9951
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

iedereen heeft eigen smaak en stijl chris dat maakt ook leuk . Er zijn bij mij ook drankjes die ik al bijna 40 jaar op traditionele manier stook . maar ook moderne drankjes met alternative stook methodes vind ik leuk .
En nieuwe dingen proberen tussendoor .

Beantwoorden
Berichten: 18
 cary
(@cary)
Active Member
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Wat zijn dit veel tips! Leuk. 

Is een gistvoedingszout, tomaat puree, erwten enz dezelfde als citroen zuur? Ik heb nl 3 kg citroen zuur in huis. 

Beantwoorden
2 Reacties
Robbert
(@robbert)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Illustrious Member
Berichten: 9951

@cary de tomaten puree is een  slecht voorbeeld overgewaaid moonshiners kneierij ! 

Het vervuilt , verzuurt en geeft Bijsmaak . Je ketels verkleuren ervan . Daarnaast ook meer kans op zweem in destilaat . .

Citroen zuur is in veel stadia's van alcohol productie bruikbaar .

Beantwoorden
 cary
(@cary)
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Active Member
Berichten: 18

@robbert dank

Beantwoorden
Pagina 3 / 3
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?