Met gewone bakkersgist haal ik zeker 12% ik gebruik alleen die vers vd bakker,en bij zoete druiven gebruik ik zelfs geen suiker.dus wat 6-7%.gr?Chris.V.
Er staat ook chris.v. dat de oudere Bakkers bij 6 -7 % stop tegenwoordig de moderne hogere percentages haalt . dat kan zelfs oplopen tot 14 % als je bij de stook baking soda toevoegt . ( baking soda / zuiverings zout bijvoegen is ook beter voor de smaak bij stoken van schone alcohol ) p.s. strippen met baking soda bespaard tijd omdat je bij eerste stook zo goed als alle smaak uit vergisten kwijt bent .
Robbert ik gebruik alleen verse gist,als het echt moet suiker en fruit de rest gebruik ik niets.heb altijd goeie drank.gr.?Chris.V.
Ik snap dat je vers gebruikt . ik refereerde naar oudere soorten gist . die onveranderd al 30 j op de markt zijn . ( ik kan op dit forum geen merk namen noemen . ) er zijn bakkers die traditioneel die oudere gist soorten nog gebruiken ) Sorry als ik eerst niet duidelijk was in omschijven .
Aha,nu begrijp ik het,bedankt,ik zal mijn bakker eens vragen of hij die ook heeft.ik hou wel van traditionele dingen,daarom stook ik ook op deze manier.gr.?Chris.V.
iedereen heeft eigen smaak en stijl chris dat maakt ook leuk . Er zijn bij mij ook drankjes die ik al bijna 40 jaar op traditionele manier stook . maar ook moderne drankjes met alternative stook methodes vind ik leuk .
En nieuwe dingen proberen tussendoor .
Wat zijn dit veel tips! Leuk.
Is een gistvoedingszout, tomaat puree, erwten enz dezelfde als citroen zuur? Ik heb nl 3 kg citroen zuur in huis.