Eerste suikerwater staat nu volop te borrelen. Heb turbo 8 gist toegevoegd .
Nu lees ik dat kwaliteit niet goed is van deze gist. Is mijn resultaat als ik hem 2x overhaal in mijn potstill keteltje goed genoeg om er likeur van te maken?
Volgende keer met bakkersgist.
Bedankt voor antwoord alvast
Heb limonchello gemaakt van 1 liter van deze alcohol maar zit vieze nasmaak aan.
Komt dit doordat ik turbogist gebruikt heb.?
Ga nieuwe suikerwash maken met bakkersgist. Moet ik nog iets toevoegen voor het gisten?
De limonchello kan het beste weggooien denk ik of kan ik de alcohol eruit disteleren gaat die nasmaak dan weg of blijft dit?
Vast bedankt voor antwoord
LET OP: bepaal en vraag naar de dosering van droge versus "verse" bakkersgist. Ik ben daar een keer haast mis op gegaan omdat ik verse gebruik en uitging van de dosering van de droge!
Prima resultaat met het simpelste recept trouwens. Let ook op het pruttelen met citroenzuur van je wash; maakt de suikers makkelijker eetbaar voor de gist. Als voedsel heb ik Marmite gebruikt. Werkte prima.
In dit filmpje een totaal andere manier om een suikerwash te maken. Ik vond het zeer interessant. Ik dacht altijd eens je de gist toegevoegd had, dat je ervan af moest blijven. Het deksel niet te teveel openen en zeker niet roeren om geen extra zuurstof toe te voegen. Moet ik mijn proces herbekijken? Wat zijn jullie meningen?