Goedemiddag allemaal
Ik ben net nieuw op dit forum
Ik ben een getrouwde man 44 en heb een dochtertje van 10 en wij zijn woonachtig in het mooie Oss
Ik heb in Hongarije een keteltje op de kop weten te tikken van 17 liter waar ze de palinka mee stoken
Nou ben ik bezig om mijn eerste appels uit eigen tuin in een vat te vergisten
Nou borrelt het waterslot goed en vraag ik me af of er tussentijds nog in het vat geroerd moet worden of dat ik het gewoon kan laten staan tot het helemaal uitgegist is
Welkom bij deze gezellige club.
Niet meer roeren is het advies, je brengt onnodig stres in de gist procedure.
Oké bedankt
Ik ben benieuwd het word mijn eerste stook
Ik weet niet of ik het goed gedaan heb
Ik heb 8kilo appels fijngehakt daarbij 15 liter water klein beetje suiker en 28gram prestige fruit snaps yeast
Ik heb nog geen flauw idee van hoeveelheden fruit water gist of hoe lang het moet gisten dus ben maar gewoon begonnen
@zics aardappelen moet een enzym of een mout voor enzym omzetting van zetmeel of via b.v vries methoden de cellen openbreken . . Fruit gist is niet echt te advieseren voor aardappelen . Hoeveelheid toegevoegd water is vrij hoog .
er zal wel iets uitkomen maar ???
Oké bedankt
Maar ik heb gewoon appels gebruikt en niet aardappelen
Is dan ook de fruit ,water,gist verhouding te veel ??