Meldingen
Alles wissen

Gisten mout whiskey


Berichten: 98
Topic starter
(@martin74)
Estimable Member
Deelgenomen: 2 jaar geleden

Beste stokers

Ik ga zondag beginnen met de Barrel 674 whiskey te maken, welke ph moet ik aanhouden,ik gebruik distillers whiskey yeast van still spirits.

Moet ik ook gistvoeding gebruiken bij deze gist en hoelang duurt deze vergisting ongeveer ?

Beantwoorden
2 reacties
2 Reacties
Alchemist
(@alchemist)
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Famed Member
Berichten: 3166

@martin74 Een p.H. die gehanteerd wordt voor graan vergistingen is 5,4 a 5,6 bij de start, het ligt er even aan hoe hard het leidingwater is of een correctie nodig is. Gistvoeding is meer afhankelijk van de grondstof die vergist wordt dan de gist zelf, toegegeven sommige gistsoorten hebben baat bij extra voeding maar mijn ervaringen met brouwen en deze gist waren dat die prima zo ging.

 

Aangezien je vloeibaar moutextract gebruikt ga ik ervan uit dat geen verdere gistvoeding nodig is.

 

Vergistingen kunnen wisselen qua hoelang het duurt, S.G. waarde, pitch, levensvatbaarheid van de gist spelen o.a. een rol. Als vuistregel 2 a 4 weken met dit type gist.

Beantwoorden
kleine02
(@kleine02)
Deelgenomen: 1 jaar geleden

New Member
Berichten: 3

@martin74 Ik wil ook proberen te koken, als er interessante moeilijkheden zijn, lees ik het graag.

Beantwoorden
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?