Ik zal een opzetje maken voor gedestilleerd spul van zetmeel producten. Naar wie mag ik het sturen ter review?
Stookwinkel Deventer
Westfalenstraat 14 A
7418 DB Deventer
Ik wil met alle plezier meewerken daaraan .
Ik kan de pdf vanaf vakantie niet aanpassen. Een eventueel 2e document kan ik wel uploaden vanaf mn vakantieadres. Als jullie het bestaande document willen aanpassen kunnen jullie ook DDM benaderen die het origineel geschreven heeft. Dan kan het bestaande document worden uitgebreid.
Oh jaΒ om alles overzichtelijk te houden kunnen we dit het beste voortzetten in het beginnerstopic waar de huidige beginnersgids ook staat. https://www.stookforum.nl/thread/beginners-informatie-lees-dit-eerst/
Β
Jan komt goed, moeten toch eerst consensus bereiken (lees Robbert mag alle onzin eruit wegstrepen). Zal vanavond eens beginnen en tzt naar Robbert sturen.
Even weer on topic?, maar ik heb inmiddels ook even de alcohol gemeten en deze is nog steeds 0% als er vergisting heeft plaatsgevonden zou daar toch al iets in moeten zitten.?
Ja er zit alcohol in, maar hoe heb je gemeten? Met een dobber? Dat werkt niet ?
Daarom was mijn voorstel om van de pruimen die je nog hebt wat sap te maken en daar ook het suikergehalte te meten. Als je dat weet kun je door het verschil van het sap en je vergiste prutje het percentage uitrekenen.
indien mogelijk een klein deel afstoken in kleine ketel of kolfje .
En bewerken als nodig zodat het geen onnodige informatie geeft. Sommige kunnen zich nog wel eens verliezen, in een topic. (lees off topic)
Kolfje kopen. π hoe moet die er uit zien? Want er wordt veel over gesproken bij onderzoek , maar hoe of wat is dus onduidelijk. (Toeter, waar een vraag al toe kan leiden)
Ik krijg deze week of volgende week,een boom vol pruimen.gratis.dus palinca stoken.??
voor een aansteker in huis hoef je niet te roken,maar is in deze gevallen wel handig als je niets anders bij de hand hebt om te testen.en ik heb niets,alleen de aansteker en alc.meter.?