Ik heb gisteren mijn gistvat gevuld met fruitsap, ik heb hierbij 1kg invertsuiker , gistvoeding en gist (pot distillers yeast ) toegevoegd.
Dit staat nu een dag maar de vergisting is nog niet begonnen, geen bubbels in waterslot en aansteker blijft branden. De sg is 1052, temp 23 graden deze breng ik nog iets omlaag.
Wat moet ik doen of wat heb ik fout gedaan.
Ik heb al eens met dit fruitsap gewerkt maar heb toen droge bakkersgist gebruikt en dat heeft toen wel gewerkt.
Het gistproces is begonnen 😀
Welke pH waarde kan ik het beste aanhouden met fruit en fruitsap
Rond de 4.5 is optimaal. je kunt gemakkelijk de waarde sturen met citroenzuur (pH omlaag) en bakin' soda (pH omhoog).
Door een paar steriele eierschillen (zonder velletje!) aan de vergisting toe te voegen kun je de pH wat stabiel houden. Het aanwezige kalk zal dan langzaam oplossen wanneer de mash tijdens vergisting zuurder wordt en de pH zal dan worden gebufferd.