Meldingen
Alles wissen

Hoeveel bakkersgist nodig


brouwerke
Berichten: 77
Topic starter
(@brouwerke)
Trusted Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Ik heb nu ruim 22L graanmaisch, kan ik die volledig uitgisten met bakkersgist en hoeveel bakkersgist is nodig?

Alvast bedankt voor een duidelijk antwoord.

groeten Walter 

Beantwoorden
Onderwerp trefwoorden
3 reacties
2 Reacties
(@martijn_rum)
Deelgenomen: 2 jaar geleden

New Member
Berichten: 3

@brouwerke Ja, dat kan met bakkersgist. Ik voeg meestal 30-50 gram gist per 100l toe. Dus 1 zo'n klein pakje bruggeman gist van 42 gram zou meer dan genoeg moeten zijn.

Beantwoorden
Robbert
(@robbert)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Illustrious Member
Berichten: 9926

@brouwerke standaard saccharomyces cerevisea droog 70 - 100 gram op 25 liter afhankelijk van versuikering  . Natte bakkersgist is het dubbele daarvan.

Low pich betekent reageren start waarbij de eerste uren deling cellen hoofdzaak is .tot zuurstof op is .

Hier bij zal snel het ph stijgen.  Hige pitch wil zeggen. Minder deling, snel door zuurstof heen en sneller start van aanmaak alcohol. Minder zuren dus betere kwaliteit. 

Ook belangrijk is na gisten zo snel mogelijk van gistresten af en verwerken.

Des te langer je wacht des te slechter eindproduct.

Beantwoorden
rinus55
Berichten: 405
(@rinus55)
Honorable Member
Deelgenomen: 2 jaar geleden

ik las hier ergens 1 gram per liter, zelf strooi ik gewoon tot er een laagje op ligt

Beantwoorden
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?