Hallo,
Helaas ben ik door de diammoniumfosfaat heen van een stookwinkel... En wil vandaag graag een nieuwe batch maken. Maar is de KRUIDVAT EPSOM SALT BITTERZOUT hetzelfde als de diammoniumfosfaat?
Groeten,
Rolf
Nee niet hetzelfde ! En niet als voeding bruikbaar .
Je zal bij buurtsuper een ander voeding moeten zoeken .
Bonen , marmite , sojabonen of iets dergelijks.
Oké en moet ik dan witte bonen hebben? En hoeveel gram voor een emmer van 25 liter?
Witte , grauwe ,bruine bonen ongeveer thee kopje vol even koken en bijvoegen .
Soja bonen of meel kan ook . Daarvan een half kopje .
Ook kun je wat gekookte havermout trouwens gebruiken .
Havermout een heel kopje?
Half kopje maar ook even koken Murmillo
epsom zout of magnesiumsulfaat is geen voeding maar een bouwstof van gist. Paar gram voor gistgroei is niet verkeerd.
Thnx
Diammoniumfosfaat, in formule (NH4)2HPO4 is een zout van ammonium NH3 en fosforzuur H3PO4, bitterzout is MgSO4, een zout van magnesium Mg en zwavelzuur H2SO4.
Ammonium wordt ingebouwd in eiwitten, fosfor is nodig in de energiestofwisseling van de cel. Bitterzout is nodig voor de vermenigvuldiging van de gistcellen.
Of Epsomzout van Kruidvat bruikbaar is, zou ik niet weten. Wat zit er verder nog in, is de vraag.
Ik heb begrepen dat Epsomzout magnesium bevat. Je hebt dus gelijk. Dacht dat mijn vrouw deze voor mij ook bij het kruidvat had gehaald,
Magnesium valt in de groep spoorelement.
Wiki : Een sporenelement (een andere benaming is spoorelement), is een element dat in de voeding van een organisme aanwezig moet zijn voor een goede groei en functie, maar dat slechts in zeer kleine hoeveelheden nodig is (microgrammen tot milligrammen). Grote hoeveelheden kunnen zelfs toxisch zijn.
Hier ook wat makkelijk leesbare info,
https://www.brouw-bier.nl/theorie/grondstoffen/gist/mineralen.aspx