Meldingen
Alles wissen

KH2PO4 en KOH


Berichten: 141
Topic starter
(@dutchgold)
Estimable Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Hallo allemaal,

Op internet lees ik verschillende artikelen over het toevoegen van KH2PO4 en KOH. Je zou hierdoor je gist tot wel 2 keer resistenter kunnen maken tegen alcohol. Dit doe je door toevoeging van mono-kalium fosfaat (KH2PO4) voor een concentratie van 50mM, en de pH rond de 5.5 te houden met kaliumhydroxide (KOH). Deze onderzoeken zijn voor toepassingen voor het produceren van bio ethanol. Zou dit ook voor dranken een mogelijkheid kunnen zijn?

Beantwoorden
3 reacties
2 Reacties
Robbert
(@robbert)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Illustrious Member
Berichten: 9954

@dutchgold  ja dat is bruikbaar maar niet bij alle gist types.  Het 2 x resistenter is wat overdreven maar gisting zal zeker (bij de juiste type ) sterker zijn. 

Maar ook zal je daarbij concessies doen tenkoste van smaak .

Beantwoorden
(@dutchgold)
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Estimable Member
Berichten: 141

@robbert Zijn deze smaken altijd nadelig? Op welke manier proef ik dat dan terug in mijn dranken?

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9954
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Muffe of azijnzure bijsmaakjes kun je zeker verwachten. 

Je zal moeten nacorrigeren of blenden .

Beantwoorden
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?