Meldingen
Alles wissen

Kitzinger champagne gist


Berichten: 98
Topic starter
(@martin74)
Estimable Member
Deelgenomen: 2 jaar geleden

Ik heb een vraag over de kitzinger reinhefe Champagne gist, moet ik bij deze ook gistvoeding bijvoegen , er staat er niets op het zakje vermeld

Hoe is jullie ervaring met deze gist , ik ga het gebruiken voor een soort van calvados te maken

Beantwoorden
5 reacties
5 Reacties
Alchemist
(@alchemist)
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Famed Member
Berichten: 3166

@martin74 Geen ervaring met de gist, de verpakking vermeldt alleen dat er gist in zit, afhankelijk van het soort appels kan de voedingswaarde voor de gist wisselen dus ik zou adviseren om er gistvoeding aan te toe voegen.

Beantwoorden
Haak
 Haak
(@haak)
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Honorable Member
Berichten: 599

@martin74 

ik gooi het er gewoon in en het gist makkelijk 

 

Beantwoorden
(@martin74)
Deelgenomen: 2 jaar geleden

Estimable Member
Berichten: 98

@haak dus ik hoef niet eerst de gist te laten weken in het water zoals op het zakje staat

Beantwoorden
Haak
 Haak
(@haak)
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Honorable Member
Berichten: 599

@martin74 

nee ik strooi het gewoon op en laat het ze werk doen 

zit er te weinig suiker in ,kun je er wat diksap bij doen 

of suiker ,eerst inkoken alleen suiker verandert iets de smaak 

Beantwoorden
(@pikketanus)
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Prominent Member
Berichten: 818

@martin74 enkel gist, DAP is raadzaam👍 met de gebruiksaanwijzing te volgen, dus starter maken, is opzich aan te raden voor een vlotte start. Er zit niet geweldig veel gist in een zakkie, dus ff starter maken heb je al groter cellenaantal om mee te beginnen. Maak mezelf er ook wel schuldig aan om droog er op te strooien maar dan gebruik ik 2 zakjes op 25L (hoger cellenaantal)

Beantwoorden
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?