Hallo vroeg me af kan mash bederven als het lang staat of kun je de mash nog gebruiken voor destilleren?
Gewoon met suiker brood en tomatenpuree! De geur is niet vies!!
Hans,
Aanbevolen soorten gistvoeding zijn;
- Diammoniumfosfaat, dosering 6 à 12 gram per 20 liter.
- Distillers Yeast Nutrients, dosering zie verpakking.
- Marmite, dosering 20 à 30 gram per 20 liter.
- Gekookte havermout, kookvocht mag erbij, dosering kopje per 20 liter.
- Gekookte witte bonen, kookvocht mag erbij, dosering kopje per 20 liter.
De toevoeging van een gemalen mineralen tablet zal de vergisting ook goed doen, bepaalde mineralen zoals mangaan komen weinig voor in (leiding)water.
De tomatenpuree brengt wat meer nadelen met zich mee dan de bovenstaande zoals Robbert al aangaf.
Ruikt het nog goed dan kun je het destilleren, blijkt het niet goed te zijn achteraf is het minimaal een les in geuren herkennen en destilleren 😉