Ik ben voornemens een eigen Gistbank te gaan maken.
Zijn er hier nerds die een idee hebben ,
wat er perse in moet zitten?
Uiteraard alle lactobacilus, Pediococcus, Brettanomyces en andere speciaal Gisten,
maar welke gisten zijn schaars/seizoengebonden/uniek?
Erlenmeyers, pipetten, cryobuisjes, reageerbuizen, petrischaaltjes, staan op de verlanglijst,
of al aanwezig.
Agar en juiste moutextracten worden bijgehaald.
Gisten vangen en opkweken is al gelukt, alleen nu serieus gaan spelen.
Gisten gaan kopen zal rond kerst zijn,
of de planning moet onverwacht veranderen
De microscoop staat op de wenslijst, maar eerst de gistbuisjes, een incubator, extra erlenmeyers .
Gist etc zal ik binnenkort ook nog bestellen.
Dan verwacht ik binnenkort nog mout en hop.
Het budget zal er weer doorvliegen. 😉
Bunsenbrander en entogen? Roervlo en magneetroerder (eventueel verwarmd)?
@Alchemist Heb alcoholbrander , ent-ogen, en magneetroerder al langer,
roervlo's heb ik bijbesteld , van 2 naar meer. 🙂
Gebruikte dit al om starters wat groter te maken , ik vergist nml.
zonder verwarmen.
@Robbert Groenmout Bio? Waar? Mout Bio van eerlijk alooi is al een probleem.
Maar binnenkort verwacht ik wel wat aan mout etc.
Zojuist een incubator besteld, (ook geschikt als eierbroedmachine), en een
Bresser LCD Microscoop 3.5 Inch 50x - 2000x 5MP.
Note to myself: En nu géén speelgoed meer. foei!
Vandaag wat spullen gaan halen.
Beringen was vast gelukkig met me, en vanwege Halloween ook nog 10% korting.
(Ook al was dit waarschijnlijk alleen voor online.)
Agar Agar
Moutextract EBU 8
Glycerine
WLP677 Lactobacillus Delbruckii
WLP672 Lactobacillus Brevis
WLP655 Belgian Sour Mix
WLP645 Brettanomyces Claussenii
WLP650 Brettanomyces Bruxellensis
WLP653 Brettanomyces Lambicus
WLP661 Pediococcus Damnosus
WLP630 Berliner Weisse Blend
WLP510 Bastogne Belgian Ale
WLP300 Hefeweizen
WLP530 Abbey Ale
WLP500 Monastery Ale
WLP545 Belgian Strong Ale
WLP521 Hornindal Kveik
WYeast 3763 Roeselare 2X
(Iedere Belg beweerd Roeselaere gedronken te hebben, maar ik heb het nog nergens gezien. Shame on Me?)
En een 50 tal silicone stoppen diverse maten, met en zonder gaten.
En Brew Like A Monk. (Boek)
Ook nog wat mouten, helaas geen Bio, maar ik heb even geen andere optie.
Ik houd me aanbevolen.
Helaas waren er 9 soorten gist niet aanwezig.
Volgens mij kan ik binnenkort Gist opslaan in mijn vriezer,
en met kleine batches gaan spelen.
Nu eerst een oude Geuze Boon 2017/2018.
ps de 2016/2017 is beter op smaak, nog even laten rusten dus.