Goeieavond,
Ik ben bezig met tweemaal tegelijk een Mede (honingwijn) te maken aan de hand van de set die verkrijgbaar is in de Stookwinkel Webshop. Mijn recept:
- 7kg honing (top kwaliteit, onbewerkt)
- 20L water
- General Bayanus Wine Yeast
- Wine Nutrients
- 250gr gesneden rozijnen
- 4 sinaasappelschillen (zest)
Bij een van de recepten heb ik Lindehoning gebruikt, de ander heeft Kastanjehoning.
16-08-21 | Beide een OG van 1.085
16-08-21 | Goed aan het bubbelen en schuimen
26-08-21 | Volledige stop van het schuimen en bubbelen.
28-08-12 | 2 dagen achtereenvolgend heeft de Lindehoning 0.996 en Kastanjehoning 1.010
30-08-12 | 2 dagen achtereenvolgend de temperatuur wat hoger geregeld (van 21°C -> 26°C)
Nog steeds staat het stil en gebeurt er niets, terwijl het pas 2 weken staat.
Het enige idee wat ik heb is dat er niet genoeg gist in zat omdat er ook suiker in de rozijnen zit.
Mijn plan is nu om een halve liter water, zakje gist en 200gr honing 24 uur te laten staan en vervolgens toe te voegen. Goed plan? Tips? Ideeën? Vragen? ik hoor het graag
Bedankt voor de hulp!
StudentenOV