Meldingen
Alles wissen

Mout mee vergisten ?


Berichten: 42
Topic starter
(@geen-onruststoker)
Trusted Member
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Op een youtube filmpje uit amerika lier iemand de mout mee vergisten. Zegt mijn dummie verstand dat de kaatste suikers in de mout ook omgezet worden.....geweldig. aangezien ik het hier niet tegen kom zullen er ook wel badelen aan zitten. Kan iemand hier uets zinnigs over zeggen?


Beantwoorden
2 reacties
2 Reacties
Robbert
(@robbert)
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Illustrious Member
Berichten: 10761

@geen-onruststoker je kunt op de mout en granen prima vergisten. Niet alleen i.v.m. suikers maar je  hebt ook mogelijk meer enzymen , co enzymen die doorwerken en ook tijdens vergisting komen diverse stoffen ( denk aan zuren ) vrij die ook al esters vormen waarbij ook smaken ontstaan .

Je kunt zelfs ook gewoon mout e.d. meenemen in de stook ketel.  


Beantwoorden
RuMo
 RuMo
(@rumo)
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Famed Member
Berichten: 2146

@geen-onruststoker de mout zal volumen van de ketel in beslag nemen, zodat er minder plaats is voor de alcohol houdende drank. Ook is de stookwijn zuiverder als het gefilterd wordt gestookt, maar of de drank daar beter van wordt is dan de vraag. Maar vaak is het een commerciële over weging filteren(met dan minder smaak) of meer volumen stookwijn(meer winst). Maar er is wel degelijk over geschreven op het forum, maar het forum wordt wel wat groot 🤗


Beantwoorden
Deel:

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?