Meldingen
Alles wissen

Ontgisten stookwijn


Berichten: 5
Topic starter
(@anton-van-veen)
Active Member
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Beste stokers,

Na 2weken fermenteren gisteren de stookwijn ontgist en klaringsmiddel toegevoegd. Nu zie dat er toch nog wat gistings activiteit aanwezig is. Heeft dat invloed op het klaringsproces en hoelang moet ik voortaan roeren om de vloeistof totaal te ontgisten???.

Beantwoorden
Onderwerp trefwoorden
1 reactie
1 Beantwoorden
Robbert
(@robbert)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Illustrious Member
Berichten: 9983

@anton-van-veen als er levende gistcellen aanwezig zijn en je gaat erin roeren voeg je zuurstof toe waardoor gistcellen weer gaan knopvormen en afvalstoffen uitscheiden .

Bij Een goede ketel hoeft de stookwijn niet geheel geklaard te zijn .

 

Beantwoorden
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?