@geen-onruststoker als je beslag klaar is en je voegt gist toe dan sluit je het af en je laat het rusten.
Elke dag schudden verbreek je de co2 deken aan oppervlakte en kan er weer zuurstof bij komen . Je gist stopt dan weer met alcohol produceren . Doe je dit dagelijks krijg je gist stress en eerst veel azijnzuur uitstoot en dan kans op afsterven gist .
Als je alleen naar water slot kijkt en je gaat daarvan uit hoe gisting verloopt maak je een grote fout .
Om een of andere wazige reden denkt men dat het waterslot een indicator is . GROTE FOUT ! het is een stank afsluiter/ ontluchter en voorkomt inkruipen van beestjes en invallen van vuil.
Bubbelen is bij zaak maar water heeft iets tegendruk dus als er op andere plaatsen ook maar minim gaatbe of spleet is gaat daar de druk al langs . De standaard gisttonen zijn niet 100 % hermetisch afgedicht en waterslot is ook niet perfect afgewerkt . dus kan ook langs randen lekken .
Controleer altijd dus ap andere wijze jou verloop van gisting.
B.v.b . SG wegen , co2 meter , kun je in Oppervlakte minimale belletjes zien .
Laat eerst emmers nu met rust en kijk over een week weer naar s.g.
Ik weet niet wat voor gist je gebruikt maar gisting van 21 dagen is met meeste koop gisten vrij normaal.