Meldingen
Wis alles

overhevelen  


Haak
Berichten: 42
 Haak
Registered
Maker van dit onderwerp
(@haak)
Nieuw Lid
Lid sinds: 2 maanden geleden

Hallo Allemaal,

 

wou net me whiskey mash gaan overhevelen om te stoken

(Recept stookwinkel) alleen de hevel slang raakt verstopt

 

heb nu eerst gefilterd en buiten gezet(klaren)

 

maar is dat klaren nodig en hoelang of kan ik nu al stoken

 

grt

Reageer
9 Reacties
Dano Becker
Berichten: 3
Registered
(@dano-becker)
Nieuw Lid
Lid sinds: 2 weken geleden

Als je het klaringsmiddel hebt toe gepast duurt het +/- 24uur.(heb ik gelezen op de site van stookwinkel)

verwijderde verbinding

Reageer
Robbert
Berichten: 6490
Registered
(@robbert)
Illuster Lid
Lid sinds: 3 jaar geleden

Als je ketel geschikt is voor rauwe mash en niet aanbrand kun je het compleet in ketel mikken en verstoken .

Een kookzak of een schoon geur en wasmiddel vrij kussen sloop en wat kooksteentjes kunnen eventueel helpen tegen aanbranden .

 

Reageer
2 Antwoorden
Haak
 Haak
Registered
(@haak)
Lid sinds: 2 maanden geleden

Nieuw Lid
Berichten: 42

@robbert 

hoe weet je dat je ketel geschikt hier voor is

 

is een grote koper ketel( oude bolier)

Reageer
Robbert
Registered
(@robbert)
Lid sinds: 3 jaar geleden

Illuster Lid
Berichten: 6490

@haak . Wordt de boiler direct verwarmt met brander of indirect ?

Wanneer direct gebruik dan kooksteentjes en kookzak . Of wat rvs of koper gaas op de kook steen leggen zodat de vaste stoffen niet op het aan vuur staande deel kan aanbranden 

bij indirect verwarmen  b.v au bain marie of stoompijpje  kun je het zo in ketel storten 

 

Reageer
Haak
Berichten: 42
 Haak
Registered
Maker van dit onderwerp
(@haak)
Nieuw Lid
Lid sinds: 2 maanden geleden

@Robbert

direct verwarmt en geen kooksteenstjes

ff buiten laten staan en dan morgen?of dinsdag stoken?

Reageer
1 Reageer
Robbert
Registered
(@robbert)
Lid sinds: 3 jaar geleden

Illuster Lid
Berichten: 6490

@haak zorg voor kooksteentjes en stook het zo snel mogelijk af .

Misschien heb je een stuk horrengaas en kun je de mash daardoor heen in ketel overhevelen .

Waarom buiten laten staan ? Als je vlot verwerkt zodra gisting voorbij is hou je bij koud wegzetten co2 vast en heb je kans op schuimen en over stromen / spugen van ketel .

(Koud klaren is een bierbrouwers ding . )

 

 

Reageer
Haak
Berichten: 42
 Haak
Registered
Maker van dit onderwerp
(@haak)
Nieuw Lid
Lid sinds: 2 maanden geleden

@Robbert

 

okay dat moet lukken

Heb het al gezeefd daarnet van 1 gist emmer naar een andere

Maar ik was bang dat ik dan ook gist mee kreeg

zal het nu nog eens zeven en dan de ketel in

 

dank je wel voor de uitleg 

 

grt

Reageer
RuMo
Berichten: 613
 RuMo
Registered
(@rumo)
Respectabel Lid
Lid sinds: 4 jaar geleden

Als je de gistemmer rustig laat staan zal de dode gist naar de bodem zakken. Daarna kan je de emmer van bovenaf leeg scheppen en in je zeef gooien. De dode gist laat je dan achter in de emmer. Daarna kan je nog wat warm water over je mout gieten wat in de zeef zit. Dit is om de laatste suikers uit het mout te spoelen.

Reageer
1 Reageer
Haak
 Haak
Registered
(@haak)
Lid sinds: 2 maanden geleden

Nieuw Lid
Berichten: 42

@rumo

bedankt voor de uitleg

Reageer
Delen:

©2021 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?