Meldingen
Alles wissen

overhevelen


Haak
Berichten: 599
 Haak
Topic starter
(@haak)
Honorable Member
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Hallo Allemaal,

 

wou net me whiskey mash gaan overhevelen om te stoken

(Recept stookwinkel) alleen de hevel slang raakt verstopt

 

heb nu eerst gefilterd en buiten gezet(klaren)

 

maar is dat klaren nodig en hoelang of kan ik nu al stoken

 

grt

Beantwoorden
Onderwerp trefwoorden
9 reacties
Dano Becker
Berichten: 3
(@dano-becker)
New Member
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Als je het klaringsmiddel hebt toe gepast duurt het +/- 24uur.(heb ik gelezen op de site van stookwinkel)

verwijderde verbinding

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9954
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Als je ketel geschikt is voor rauwe mash en niet aanbrand kun je het compleet in ketel mikken en verstoken .

Een kookzak of een schoon geur en wasmiddel vrij kussen sloop en wat kooksteentjes kunnen eventueel helpen tegen aanbranden .

 

Beantwoorden
2 Reacties
Haak
 Haak
(@haak)
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Honorable Member
Berichten: 599

@robbert 

hoe weet je dat je ketel geschikt hier voor is

 

is een grote koper ketel( oude bolier)

Beantwoorden
Robbert
(@robbert)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Illustrious Member
Berichten: 9954

@haak . Wordt de boiler direct verwarmt met brander of indirect ?

Wanneer direct gebruik dan kooksteentjes en kookzak . Of wat rvs of koper gaas op de kook steen leggen zodat de vaste stoffen niet op het aan vuur staande deel kan aanbranden 

bij indirect verwarmen  b.v au bain marie of stoompijpje  kun je het zo in ketel storten 

 

Beantwoorden
Haak
Berichten: 599
 Haak
Topic starter
(@haak)
Honorable Member
Deelgenomen: 3 jaar geleden

@Robbert

direct verwarmt en geen kooksteenstjes

ff buiten laten staan en dan morgen?of dinsdag stoken?

Beantwoorden
1 Beantwoorden
Robbert
(@robbert)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Illustrious Member
Berichten: 9954

@haak zorg voor kooksteentjes en stook het zo snel mogelijk af .

Misschien heb je een stuk horrengaas en kun je de mash daardoor heen in ketel overhevelen .

Waarom buiten laten staan ? Als je vlot verwerkt zodra gisting voorbij is hou je bij koud wegzetten co2 vast en heb je kans op schuimen en over stromen / spugen van ketel .

(Koud klaren is een bierbrouwers ding . )

 

 

Beantwoorden
Haak
Berichten: 599
 Haak
Topic starter
(@haak)
Honorable Member
Deelgenomen: 3 jaar geleden

@Robbert

 

okay dat moet lukken

Heb het al gezeefd daarnet van 1 gist emmer naar een andere

Maar ik was bang dat ik dan ook gist mee kreeg

zal het nu nog eens zeven en dan de ketel in

 

dank je wel voor de uitleg 

 

grt

Beantwoorden
Berichten: 1835
 RuMo
(@rumo)
Noble Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Als je de gistemmer rustig laat staan zal de dode gist naar de bodem zakken. Daarna kan je de emmer van bovenaf leeg scheppen en in je zeef gooien. De dode gist laat je dan achter in de emmer. Daarna kan je nog wat warm water over je mout gieten wat in de zeef zit. Dit is om de laatste suikers uit het mout te spoelen.

Beantwoorden
1 Beantwoorden
Haak
 Haak
(@haak)
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Honorable Member
Berichten: 599

@rumo

bedankt voor de uitleg

Beantwoorden
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?