Meldingen
Alles wissen

Probleem vergisting


Berichten: 98
Topic starter
(@martin74)
Estimable Member
Deelgenomen: 2 jaar geleden

Beste mensen, ik heb een probleem met mijn vergisting, denk ik 

Ik heb mijn vergistingsvat gevuld met 12 liter vruchten sap zonder toevoegingen uit de supermarkt,hierbij heb ik 2 liter invert suiker toegevoegd en nog ongeveer 6 liter kraanwater. 1 zakje SN 9 premium wine yeast en 1 zakje gistvoeding wine nutriënten.

Dit heeft 5 dagen heel goed gebubbelt in het waterslot en nu is het vrij rustig , bubbelt nog maar 1X per 2 minuten ongeveer 

De hygrometer geeft aan begin 1000 rode wine gebied bovenaan meter, en de vino meter geeft 8% alcohol aan.

Is de vergisting nu klaar, mislukt of nog bezig?omdat ik overal lees dat de vergisting meestal een aantal weken bezig is.

Ik ben een beginnende stoker en moet nog veel leren

Beantwoorden
4 reacties
2 Reacties
(@martin74)
Deelgenomen: 2 jaar geleden

Estimable Member
Berichten: 98

Ik heb een aansteker boven de vloeistof gehouden en deze blijft branden 

Beantwoorden
Robbert
(@robbert)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Illustrious Member
Berichten: 9926

@martin74 een gisting kan explosief verlopen en inderdaad binnen korte tijd klaar zijn . 

Voldoende gist , voeding , ph en temperatuur dan kan het (afhankelijk van de gist ) snel .

 Vruchten sap bevat ook diverse vezels en andere stoffen dat zorgt voor een hogere viscositeit.  Dan is sg van1000 een prima eind sg

Beantwoorden
Berichten: 188
(@johnny)
Estimable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

SG van rond de 1000 is goed volgens mij hoor.  Af en toe zakt hij er iets onder. Maar bij mij blijft hij meestal op 1000 hangen.

Beantwoorden
Berichten: 98
Topic starter
(@martin74)
Estimable Member
Deelgenomen: 2 jaar geleden

Is 8% alcohol niet wat weinig , of is dit normaal?

 

Beantwoorden
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?