Beste mensen, ik heb een probleem met mijn vergisting, denk ik
Ik heb mijn vergistingsvat gevuld met 12 liter vruchten sap zonder toevoegingen uit de supermarkt,hierbij heb ik 2 liter invert suiker toegevoegd en nog ongeveer 6 liter kraanwater. 1 zakje SN 9 premium wine yeast en 1 zakje gistvoeding wine nutriënten.
Dit heeft 5 dagen heel goed gebubbelt in het waterslot en nu is het vrij rustig , bubbelt nog maar 1X per 2 minuten ongeveer
De hygrometer geeft aan begin 1000 rode wine gebied bovenaan meter, en de vino meter geeft 8% alcohol aan.
Is de vergisting nu klaar, mislukt of nog bezig?omdat ik overal lees dat de vergisting meestal een aantal weken bezig is.
Ik ben een beginnende stoker en moet nog veel leren
SG van rond de 1000 is goed volgens mij hoor. Af en toe zakt hij er iets onder. Maar bij mij blijft hij meestal op 1000 hangen.
Is 8% alcohol niet wat weinig , of is dit normaal?