Beste medestokers, afgelopen weekend heb ik mij zoet gehouden met het verzamelen van de pruimen uit onze achtertuin fruitboompjes. Ik heb 36 kg gepureerde pruimen verzameld en dit samen met 28 kg en 100liter water op mijn fermentatievat gezet. Om de fermentatie een handje te helpen heb ik de eerste 24 uur de ton extra zuurstof verleend middels een luchtpomp. Nu dat jullie weten hoe het product gemaakt is, komt hier nu de vraag. Ik heb premium wijngist van braumarkt gebruikt en deze is geschikt voor tot max 20 liter wijn. Nu heb ik daar 6 zakjes van toegevoegd (wel eerst laten hydrateren op een grote weckpot a 20 min). Ik was volledig in het geloof dat ik 10 zakjes had besteld maar niets is minder waar.. helaas. Is het een ramp dat het totaal volume nu op om en nabij 170 liter ligt? En is dit misschien op te lossen met bakkersgist? Het brouwsel heb ik vanmorgen afgesloten en staat nu ongeveer 30 uur.
Meldingen
Alles wissen
8 augustus 2021 14:07
12 reacties