Meldingen
Alles wissen

Pure Turbo Yeast opstart probleem!

Pagina 1 / 2

Berichten: 7
Topic starter
(@stokerstanley)
Active Member
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Beste mede stokers,

Ik heb net voor het eerst een suikerwash gemaakt van 8 kilo suiker met pure turbo yeast en de turbo Carbon wat het trouwens een enge kleur geeft... maargoed, eenmaal zover dat de laser Thermometer 30 aangaf, de 2 zakjes toegevoegd en goed geroerd. Toen het daarna opviel dat mijn waterslot stil bleef de temperatuur gemeten en opeens las ik 32 gr af en nu hoop ik dus niet dat ik hem daar meteen mee verpest heb.. komt dit nog goed zodra de temperatuur zakt??

Beantwoorden
17 reacties
Berichten: 6759
Admin
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Komt sowieso goed, hoeveel tijd zat er tussen het toevoegen en het schrijven van uw bericht? Die temp valt wel mee. 20 graden is beter dan 32 maar het doodt de gist echt niet hoor.

Die kleur verdwijnt volledig nadat het is uitgegist. 

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9951
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Dat het waterslot niets doet zegt niets .
Er kan elders co2 ontsnappen .
Waterslot is geen indicatie !
Het kan ook enkele uren tot soms wel 36 uur duren voor een gisting opstart .

Beantwoorden
Berichten: 7
Topic starter
(@stokerstanley)
Active Member
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Ooh gelukkig! De tijd heb ik niet precies bijgehouden maar ik heb circa 17:00 /17:30 de gist erbij gedaan.

Beantwoorden
Berichten: 7
Topic starter
(@stokerstanley)
Active Member
Deelgenomen: 3 jaar geleden

A ha! Ik dacht dat vrijwel binnen een uur wel ging.. hij blijft alleen rond de 29 hangen ik krijg ‘m niet onder de 24 die op de verpakking staat ... terwijl het best koud is hier?

Beantwoorden
Berichten: 67
(@robinhvm)
Trusted Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Even geduld kan altijd even duren. En ja die Turbo gist stinkt enorm. Ik krijg het met moeite uit mijn drank.

Beantwoorden
Berichten: 7
Topic starter
(@stokerstanley)
Active Member
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Jaa ik heb daar een topic over gelezen geloof ik! Open laten met watten in de hals toch?

Beantwoorden
Berichten: 6759
Admin
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Welke turbo stinkt enorm? Ik herken dat niet. Bedoel je de wash of het resultaat? Ik heb altijd een zacht resultaat. Zeker met Still Spirits Pure

Beantwoorden
Berichten: 1833
 RuMo
(@rumo)
Noble Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Als je op deze manier je stookwijn maak en het begin niet te bubbelen, dan kan dat maar aan 1 ding liggen  GEDULD. Het grote voordeel van dit soort turbo gisten is dat het altijd werkt.

En wat is enorm stinken, ik vindt stookwijn altijd een beedtje vies ruiken. Net als bier overigens, maar ik drink het wel.

Beantwoorden
Berichten: 67
(@robinhvm)
Trusted Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Ik bedoel de stookwijn als hij nog niet is geklaar en afgestookt :). Helaas is de geur nog iets terug te vinden in mijn ruwstook, maar dit komt meer door mijn ketel (lage helm).

Beantwoorden
Berichten: 463
 Mick
(@mick)
Reputable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

De Pure Turbo yeast lijkt een hele slechte houdbaarheid te hebben.
Een pakje dat 1 maand over de datum was geprobeerd met 15 l en 3 kg suiker kwam nooit op gang.
Gisteren twwe pakjes gebruikt die tot eind van de maand goed zouden moeten zijn (5 kg suiker op 30 l in beide vaten) kwamen ook niet op gang. Na 14 uur maar wat bakkersgist toegevoegd.

De gist is in de koelkast bewaard n toch helemaal dood. Met biergisten werken pakjes van die leeftijd altijd nog wel. Bakkersgist van een jaar oud gaat ook nog prima bewaard in een bakje in de koelkast.
Er ligt nog een pakje in de koelkast maar die zal ik maar als gistvoeding gebruiken.

Dat valt me zo tegen dat ik ze niet meer aan ga schaffen.

Beantwoorden
Berichten: 6759
Admin
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Dan denk ik dat er iets anders fout gaat. Daalt je SG echt niet? Ik heb turbos van 3 jaar over tijd die met een uurtje staan te bubbelen. Ook de Pure ?

Beantwoorden
Berichten: 463
 Mick
(@mick)
Reputable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

SG1.057 voor de ene emmer, 1.058 voor de andere, T=22 °C, emmers goed dicht.
Na 14 uur geen belletje te zien op of onder het oppervlak, helemaal geen beweging, niks.
Bakkersgist toegevoegd en binnen een kwartier gaan ze allebei aan de gang.

Beantwoorden
Berichten: 6759
Admin
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Raar inderdaad. Is het de Pure van Still Spirits of van Prestige? De Pure van Still Spirits heb ik voor me liggen en is nog tot juni 2022 goed volgens de verpakking. Hoelang geleden heb je deze gekocht?

Beantwoorden
Berichten: 463
 Mick
(@mick)
Reputable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Ik denk bgin dit jaar, ik weet het niet meer precies. Nieuwe kolom samengesteld en het duurde even voor ik alles goed in huis had en daarna weinig tijd om het te proberen

Beantwoorden
Pagina 1 / 2
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?