Meldingen
Alles wissen

Rummash gestopt met gisten


Berichten: 57
Topic starter
(@thetis)
Trusted Member
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Ik heb een rum mash gemaakt volgens het recept wat hier op het forum staat. 2,5 kilo rietsuiker,en 3,5 liter melasse. Ik heb deze op 7-9 gemaakt en stond na een dag flink te gisten tot gistermiddag. Nu staat het stil, is dit normaal dat het ff een paar dagen stil staat?

Beantwoorden
8 reacties
7 Reacties
Alchemist
(@alchemist)
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Famed Member
Berichten: 3166

@thetis  p.H. en S.G. waarde?

Beantwoorden
(@thetis)
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Trusted Member
Berichten: 57

@alchemist P.H.waarde= 4.8. En de S.G. is 15%

Beantwoorden
Vlisbier
(@vlisbier)
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Estimable Member
Berichten: 135

@thetis sg waarde 15% snap ik niet, kan ook aan mij liggen.

Graag uitleg hierover leer ik weer iets bij misschien.

Beantwoorden
(@thetis)
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Trusted Member
Berichten: 57

@vlisbier S.G. is de dichtheid van de vloeistof, heb deze als ff omgerekend naar % alcohol.

Beantwoorden
Vlisbier
(@vlisbier)
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Estimable Member
Berichten: 135

@thetis o oké dan snap ik het

Beantwoorden
Robbert
(@robbert)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Illustrious Member
Berichten: 9970

@thetis sg moet een getal tussen 980 en 1100 wezen . Ik denk dat je een brix waarde van 15 %  .aangeeft .zou dus sg van ongeveer 1060 zijn .

Ja het kan even  haperen  in vergisten .wanner alle zuurtstof op is en de gust naar anaerobe werking over gaat . Maar weet je zeker dat gisting stil staat ?

Heb je gecontroleerd op geur , of je minuscule belletjes ziet in het beslag of een test met vlammetje gedaan of met een CO2 detector ?  

Bellen in een waterslot is bijkomstigheid maar niet iets om vanuit te gaan . Het waterslot is GEEN! Indicator of meter betreft verloop vergisting 

Beantwoorden
(@thetis)
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Trusted Member
Berichten: 57

@robbert dan denk ik inderdaad dat het licht hapert, smaak was goed en het lijkt erop dat het zeker nog aan het gisten is. Bedankt voor je uitleg,daar kan ik was mee!

Beantwoorden
Berichten: 57
Topic starter
(@thetis)
Trusted Member
Deelgenomen: 3 jaar geleden
  • @robbert dan denk ik inderdaad dat het licht hapert, smaak was goed en het lijkt erop dat het zeker nog aan het gisten is. Bedankt voor je uitleg,daar kan ik was mee!
Beantwoorden
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?