Meldingen
Alles wissen

Rummash gestopt met gisten


Thetis
Berichten: 28
Registered
Topic starter
(@thetis)
Nieuw Lid
Deelgenomen: 2 maanden geleden

Ik heb een rum mash gemaakt volgens het recept wat hier op het forum staat. 2,5 kilo rietsuiker,en 3,5 liter melasse. Ik heb deze op 7-9 gemaakt en stond na een dag flink te gisten tot gistermiddag. Nu staat het stil, is dit normaal dat het ff een paar dagen stil staat?

Beantwoorden
8 reacties
7 Reacties
Alchemist
Registered
(@alchemist)
Deelgenomen: 2 jaar geleden

Nobel Lid
Berichten: 1987

@thetis  p.H. en S.G. waarde?

Beantwoorden
Thetis
Registered
(@thetis)
Deelgenomen: 2 maanden geleden

Nieuw Lid
Berichten: 28

@alchemist P.H.waarde= 4.8. En de S.G. is 15%

Beantwoorden
Vlisbier
Registered
(@vlisbier)
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Actief Lid
Berichten: 131

@thetis sg waarde 15% snap ik niet, kan ook aan mij liggen.

Graag uitleg hierover leer ik weer iets bij misschien.

Beantwoorden
Thetis
Registered
(@thetis)
Deelgenomen: 2 maanden geleden

Nieuw Lid
Berichten: 28

@vlisbier S.G. is de dichtheid van de vloeistof, heb deze als ff omgerekend naar % alcohol.

Beantwoorden
Vlisbier
Registered
(@vlisbier)
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Actief Lid
Berichten: 131

@thetis o oké dan snap ik het

Beantwoorden
Robbert
Registered
(@robbert)
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Illuster Lid
Berichten: 7787

@thetis sg moet een getal tussen 980 en 1100 wezen . Ik denk dat je een brix waarde van 15 %  .aangeeft .zou dus sg van ongeveer 1060 zijn .

Ja het kan even  haperen  in vergisten .wanner alle zuurtstof op is en de gust naar anaerobe werking over gaat . Maar weet je zeker dat gisting stil staat ?

Heb je gecontroleerd op geur , of je minuscule belletjes ziet in het beslag of een test met vlammetje gedaan of met een CO2 detector ?  

Bellen in een waterslot is bijkomstigheid maar niet iets om vanuit te gaan . Het waterslot is GEEN! Indicator of meter betreft verloop vergisting 

Beantwoorden
Thetis
Registered
(@thetis)
Deelgenomen: 2 maanden geleden

Nieuw Lid
Berichten: 28

@robbert dan denk ik inderdaad dat het licht hapert, smaak was goed en het lijkt erop dat het zeker nog aan het gisten is. Bedankt voor je uitleg,daar kan ik was mee!

Beantwoorden
Thetis
Berichten: 28
Registered
Topic starter
(@thetis)
Nieuw Lid
Deelgenomen: 2 maanden geleden
  • @robbert dan denk ik inderdaad dat het licht hapert, smaak was goed en het lijkt erop dat het zeker nog aan het gisten is. Bedankt voor je uitleg,daar kan ik was mee!
Beantwoorden
Deel:

©2021 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?