Voor degenen die wat meer over gist willen weten een kijktip vanavond:
https://www.nd.nl/nieuws/wvttk/vanavond-op-tv-de-smaak-van-joel-over-gist.3512685.lynkx
Bedankt voor de tip. Staat in de opname lijst.
Ik denk te veel stres door een te veel aan suiker , ik vergist namelijk temperatuurgecontroleerd
Brood is oude truc maar het moderne brood kunnen zouten en stabilisators tegenwoordig inzitten . deze kunnen de gist om zeep helpen .
Dat ziet er goed uit 🙂
Ik denk ook dat het teveel aan suiker een erg hoge osmotische druk heeft veroorzaakt.
Heel plausibel Stook ..
SG 1100 blijft gewoon een grens waar beter onder te blijven is .
Meeste gisting komen anders te veel onder druk .
5,5 kilo op 20 liter , een simpele saccharomyces cerevisiae gist , wat gistvoeding , paar gram bonen , beetje citroen of wijnsteen zuur . En altijd goed resultaat
Wat bedoel je met die bonen ? suikerbonen , witte bonen ,moeten deze gekookt worden ?
Of een sinaasappel , heb ik ook ergens gelezen.
Uitzending gemist? Volledige versie:
https://www.npostart.nl/de-smaak-van-joel/09-08-2019/KN_1708791
Jullie zijn geweldig de gisting is gestart wat ik gedaan heb:
Gister Verdunt naar 1.100, nieuwe gist er bij, citroenzuur en vandaag voedingszout. Ik zal de tips meenemen naar de volgende keren als ik aan het prutsen ben 😀
Ik zal dat filmpje over gist morgen eens kijken
Gewoon witte , bruine bonen of kapucijners even koken .
Je kunt ook sinaasappel of sinaasappelsap gebruiken .
Bonen zijn wat neutraler in smaak .
Eind goed , al goed .
???
Mooi! Leuk en leerzaam
Zeker! Als ik daar in de buurt kom moet ik zeker even zo een lambiek bier proberen