Meldingen
Alles wissen

slapend gist?

Pagina 2 / 2

munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Voor degenen die wat meer over gist willen weten een kijktip vanavond:

https://www.nd.nl/nieuws/wvttk/vanavond-op-tv-de-smaak-van-joel-over-gist.3512685.lynkx

 

Beantwoorden
Murmillo
Berichten: 2690
Admin
(@murmillo)
Famed Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Bedankt voor de tip. Staat in de opname lijst.

Beantwoorden
stook
Berichten: 116
(@stook)
Estimable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Ik denk te veel stres door een te veel aan suiker , ik vergist  namelijk temperatuurgecontroleerd

 

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9951
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Brood is oude truc maar het moderne brood kunnen zouten en stabilisators tegenwoordig inzitten . deze kunnen de gist om zeep helpen .

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Dat ziet er goed uit 🙂

Ik denk ook dat het teveel aan suiker een erg hoge osmotische druk heeft veroorzaakt.

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9951
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Heel plausibel Stook ..
SG 1100 blijft gewoon een grens waar beter onder te blijven is .
Meeste gisting komen anders te veel onder druk .
5,5 kilo op 20 liter , een simpele saccharomyces cerevisiae gist , wat gistvoeding , paar gram bonen , beetje citroen of wijnsteen zuur . En altijd goed resultaat

Beantwoorden
stook
Berichten: 116
(@stook)
Estimable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Wat bedoel je met die bonen ? suikerbonen , witte bonen ,moeten deze gekookt worden ? 

Of een sinaasappel , heb ik ook ergens gelezen.

Beantwoorden
Berichten: 3546
(@nimrax)
Lid
Deelgenomen: 7 jaar geleden
Beantwoorden
Berichten: 3546
(@nimrax)
Lid
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Beantwoorden
Berichten: 24
Topic starter
(@johny)
Eminent Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Jullie zijn geweldig de gisting is gestart wat ik gedaan heb:
Gister Verdunt naar 1.100, nieuwe gist er bij, citroenzuur en vandaag voedingszout. Ik zal de tips meenemen naar de volgende keren als ik aan het prutsen ben 😀

Ik zal dat filmpje over gist morgen eens kijken

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9951
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Gewoon witte , bruine bonen of kapucijners even koken .
Je kunt ook sinaasappel of sinaasappelsap gebruiken .
Bonen zijn wat neutraler in smaak .

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9951
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Eind goed , al goed .
???

Beantwoorden
Berichten: 318
(@hobbyman)
Reputable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Mooi! Leuk en leerzaam

Beantwoorden
Berichten: 24
Topic starter
(@johny)
Eminent Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Zeker! Als ik daar in de buurt kom moet ik zeker even zo een lambiek bier proberen

Beantwoorden
Pagina 2 / 2
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?