Meldingen
Alles wissen

Still spirits classic 8 temperatuur


raynay
Berichten: 9
Topic starter
(@raynay)
Active Member
Deelgenomen: 5 jaren geleden

Ik heb nu 3x gestookt met mn nieuwe ketel de t500 maar heb van de 3 keer 2 keer alcohol met een hele scherpe nare smaak. Nu weet ik dat dit aan de temperatuur moet liggen. 

 

Een hele korte vraag. Als ik de temperatuur van het kunststof vat meet aan de buitenkant met als isolatie een sponsje. op welke temperatuur moet ik dan mijn klimaatkast zetten. op de verpakking staat dat de omgevingstemperatuur 30 graden mag zijn. Daar had ik hem dus op ingesteld maar ik heb het idee dat dit toch te warm was. 

 

Misschien staat het antwoord op mijn vraag al wel ergens op het forum maar ik kon het zo niet vinden. 

 

Groet Rene

Beantwoorden
5 reacties
1 Beantwoorden
Robbert
(@robbert)
Deelgenomen: 5 jaren geleden

Illustrious Member
Berichten: 8683

@raynay je moet niet op hoge temperatuur grens van een gist vergisten.  Het gaat iets sneller maar ten koste van kwaliteit. 

Heb je de alcohol 1 of meer keren overgehaald ? 

Voor schone alcohol moet je altijd meerdere overhalen doen of met ketel met meer stations werken. .

Ook geld dat voor een Hobby ketels als de T500 !  Minimaal 2x overhalen voor een zo neutraal mogelijk alcohol .

En wil je zeker zijn van een beter  resultaat kies dan ook een ander gist. 

 

Beantwoorden
McCorner
Berichten: 405
(@mccorner)
Honorable Member
Deelgenomen: 4 jaren geleden

Hoewel het niet mijn favoriet is heb ik een paar keer de Still spirits Turbo 8 gebruikt en ik heb mijn koelkast met externe thermostaat daarbij op 24 graden ingesteld. De uitersten opzoeken (qua temperatuur en qua hoeveelheid suiker) legt de maximum belasting op de gist en zal een scherper resultaat geven. Met een tweede stook raak je in ieder geval wat van de scherpte kwijt. Ik ging later met een suikerwash en Turbo 8 niet boven de 6 kg suiker op een 25 ltr wash.

Beantwoorden
3 Reacties
RuMo
 RuMo
(@rumo)
Deelgenomen: 5 jaren geleden

Noble Member
Berichten: 1448

@mccorner hellemaal mee eens, er zijn meestal meerdere factoren die mee spelen om iets goed of slecht te laten verlopen. Het is dan ook wat kort door de bocht om alleen de vergisting temperatuur de schuld te geven.

@Rene zoals de mannen al aangeven als je niet tevreden over je drank ben probeer dan eens 6kg suiker(op 25 liter) een andere gist(bijv. c-70) een vergist temperatuur van 20 a 25 graden en minimaal 2 maal stoken. Ik weet zeker dat het resultaat beter zal zijn.

Beantwoorden
rummy dummy
(@rummy-dummy)
Deelgenomen: 6 maanden geleden

Eminent Member
Berichten: 44

@rumo 

Die c-70 gist geeft dus een zachtere smaak ervaring maar hoe gaat die om met het moeilijkere omzetten van de suikerriet melasse naar alcohol?

Beantwoorden
RuMo
 RuMo
(@rumo)
Deelgenomen: 5 jaren geleden

Noble Member
Berichten: 1448

@rummy-dummy iedere kwaliteit gist zal suiker omzetten naar alcohol. Alleen de een geeft wat meer gewenste of ongewenste bijsmaakjes of zal wat langer door gisten. De C-70 geeft een neutrale alcohol en gist lang door.

Beantwoorden
Deel:

©2022 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?