Als niemand het verschil proeft ga dan alsjeblieft naar gall & gall en haal een vat 69 op of andere bocht .
dan heeft het totaal geen zin om thuis te stoken .
Snip
Hello Robbert
Ik begrijp je reactie niet.
Ik stelde gewoon voor om de proef op de som te nemen en dan krijg ik dit.
Uit hierboven mails kan je heel goed lezen dat ik volledig respect heb voor je manier van werken, dat ik overtuigd ben dat je verse producten gebruikt, dat je heerlijke drank maakt, etc etc.
MAAR dat er geen noemenswaardig verschil is tussen drank gestookt met bakkersgist en drank gestookt met ad hoc gisten (zelfgekweekt of gekocht)
Waarom jij dan tot de conclusie komt dat het geen zin heeft om thuis te stoken en dat men dan maar bocht moet drinken is me een raadsel.
Alleszins lijkt het me verstandig de discussie hier af te sluiten en het erover eens zijn dat we van mening verschillen
Met veel respect
Shabbat Shalom
Iedereen mag een eigen mening hebben,zeker op dit forum,daarom is dit forum ook zo leuk.ik ben de eigenwijste stoker op dit forum.met mijn eigen mening maar respecteer ook de mening van anderen.ieder zijn smaak en ieder zijn werkwijze,ik hou bv.van een oude manier van werken ander gebruiken het modernste materiaal.de een houd vd.techniek ik van de oude manier.dus lief zijn voor elkaar.
Psycat, ik vind het dapper van je om wat stekelige uitspraken te doen en hiermee wat leven in de 'brouwerij' te brengen. Traditionele hobby's zoals brouwen /stoken kennen natuurlijk veel aanhangers van de lange-tenen-familie. Maar in het begin van je topic zeg je iets waar volgens mij iedereen mee eens kan zijn; bakkersgist is de allerbeste allrounder. Wanneer je fruit vergist komen de natuurlijke esters in het fruit gewoon mee met stoken ongeacht de gistsoort. Andere gisten kunnen (met nadruk op kunnen) andere esters voortbrengen. Het is wel aan de maker, om tijdens het gisten, de installatie en het stoken zelf de esters over te brengen. Maar ik ken niemand die precies weet wanneer dat gebeurd. Ik tast ook in het duister. Jouw topic zette mij in elk geval aan het denken. Doel bereikt toch?
groeten Catnip
Iedereen heeft het recht op zijn mening daarvan leren we ook,ik heb ook vaak comentaar gekregen,ok ik heb een dino huid maar ik respecteer ieder zijn mening.ik ben blij dat ik ze soms op mijn donder krijg,maar ik verdien het niet?ik ben oud en soms dement(vd.alcohol)??dus blijf lief voor elkaar.zo blijft het forum leuk.(mischien zonder mij nog leuker)?
Iedereen heeft het recht op zijn mening daarvan leren we ook,ik heb ook vaak comentaar gekregen,ok ik heb een dino huid maar ik respecteer ieder zijn mening.ik ben blij dat ik ze soms op mijn donder krijg,maar ik verdien het niet?ik ben oud en soms dement(vd.alcohol)??dus blijf lief voor elkaar.zo blijft het forum leuk.(mischien zonder mij nog leuker)?
Ha jij wil alleen maar op je donder van adriana.
Krijg ik op dit moment ook weer,maar dan ook van die mooie vriendin van haar,twee vrouwen in huis hou ik van zeker als ze mooi zijn en min.30 jr ouder dan mij.en ik ben onschuldig?
Beste Robbert, hoe maak je rode rijst gist en waar kun je rode rijst kopen? Bij de Toko winkels? Wat voor voeding geef je tijdens of na de opkweek?
Dit is wel interessant leesvoer voor de beginnende stokers.
Beste Robbert, hoe maak je een rode rijst gist en waar kun je rode rijst kopen?
Wat voor voeding geef je tijdens of na de opkweek?
Interessant zeker.
Vind de discussie prima en Robbert (de vakman) en Psycat (deels mijn karakter) gooien tenminste niet met modder en naar mijn mening wijs (=niet eigenwijs). Heb voor beide respect.
Betreffende de opmerking over het wiskeywiel zit ik voor een groot deel ook nog niet in buiten ring. Wordt aan gewerkt.
Betreft de besproken gisten probeer ik wel dingen maar neem ook de bevindingen van de schrijvers serieus, aan voor waarheid.
Kweken van rode rijst gist monacoline is lastig .
En er zijn bij fermentatie wat valkuilen waarbij de ziekmakende varianten kunnen overhand nemen .
Ne kunt rode rijst gist gewoon bij de toko halen . Het haalt de voeding uit de eiwitten in het rijst .
Na opkweken sla je gisten op door in vriezer te doen , in koeler of door het te drogen .
Dan is voeding niet van toepassing
Als ik je goed begrijp, eerst de rijst volgens recept koken. Dan zijn de rijst korrels zacht met het gekookte rijst water.
Rijstkorrels en/ of met afgekoeld rijstwater vermengen met speltmeel of tarwemeel met sap van bijvoorbeeld zuidvrucht methode?
Of volgens de rauwemelk of karnemelk methode?
Of raadt je het opkweken van de rode rijst methode af, vanwege de eventuele ziekmakende varianten?
Ik raad het af inderdaad vanwege mogelijke foute infectie te krijgen .
Red rice yeast is vrij gemakkelijk te verkrijgen en niet duur . Daarnaast ook gedroogd waardoor het beter houdbaar is .
Robbert, bedankt je advies, dan ga ik deze ook niet uitproberen.
Gr. Ad.