Meldingen
Alles wissen

Turbo gist: blijft melkachtig wit


Alambiek
Berichten: 18
Topic starter
(@alambiek)
Active Member
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Een vraagje:

Ik heb een batch ingezet met suiker en turbogist (alcotec turbo yeast pure 48), deze is netjes uit gegist, de gist is mooi uitgezakt dus alles O.K. Maar: de boel ziet eruit als een soort waterige melk.

Ik heb voorheen altijd alleen maar wijn gemaakt van vruchten, druiven, bramen etc, dus die hadden een vrij stevige kleur (voor bramen soms op het oog zwart). Maar was altijd vrij helder als de gist uitzakte (behalve bij pruimen dan, het klaren kan daar lang duren en moet soms geholpen worden. Tenminste: voor wijn 🙂

Ik had met alleen suiker en turbogist verwacht dat het redelijk helder zou worden, niet troebel-wit. Is dit de normale gang van zaken? Zal voor destillatie weinig uitmaken, maar vroeg me dit gewoon af. 

 

Beantwoorden
2 reacties
2 Reacties
Admin
(@stookforum)
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Illustrious Member
Berichten: 6759

@alambiek maakt voor distillatie inderdaad weinig uit. Maar na verloop van tijd wordt het gewoon kraakhelder. Dit kun je versnellen met klaringsmiddel. Dan is het in 24 uur zo helder als water.

Beantwoorden
Robbert
(@robbert)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Illustrious Member
Berichten: 9951

@alambiek  je kunt het gewoon Afstoken als het iets troebel is .

Destilatie maakt het schoon . 

Alleen wanneer je ketel van mindere kwaliteit is zal het problemem geven . 

Na gisting kun je meteen afstoken door de stookwijn over te hevelen  en het droesem laagje laat jeachter in gist ton .

Beantwoorden
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?