Ik heb een vergeten vaatje stookwijn nog staan. gemaakt met 6 kg suiker en droge gist.
Hij is net voor de kerst gemaakt...
Kan ik het nog verstoken of beter weg kieperen?
Het waterslot is al de tijd vol gebleven.
Er zullen wat esters meekomen denk ik maar heeft dat veel onvloed op de smaak/eing resultaat?
Bedankt alvast!
Je kunt het stoken en je toilet mee ontsmetten.
Of voer de stookwijn aan het toilet.
Te lang gestaan.
De emmer met stookwijn was tijdens verhuizing helaas in de hoek van de schuur beland.
Ik ga hem doneren aan het riool
Iedereen bedankt voor de wijsheid,was er al bang voor....
Je kunt stookwijn echt heel lang laten staan. Er komen wel steeds meer micro-organismen in. Die gaan aan de haal met je alcohol, na een tijd gaat daarom je alcoholpercentage dalen. Azijnzuurbacteriën zetten je alcohol bijvoorbeeld om naar azijnzuur. Dat wordt samen met alcohol ethylacetaat. Dat is een ester die in je heads terecht komt, niet persé slecht maar in grote hoeveelheden niet echt lekker.