Meldingen
Alles wissen

Vergeten stookwijn 3,5 maanden oud


Michello Limoncello
Berichten: 8
Topic starter
(@michellolimoncello)
Active Member
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Ik heb een vergeten vaatje stookwijn nog staan. gemaakt met 6 kg suiker en droge gist.

Hij is net voor de kerst gemaakt...

Kan ik het nog verstoken of beter weg kieperen?

Het waterslot is al de tijd vol gebleven.

Er zullen wat esters meekomen denk ik maar heeft dat veel onvloed op de smaak/eing resultaat?

Bedankt alvast!

 

 

 

 

 

Beantwoorden
6 reacties
Robbert
Berichten: 10245
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Je kunt het stoken en je toilet mee ontsmetten.  

Of voer de stookwijn aan het toilet.

Te lang gestaan.

Beantwoorden
2 Reacties
GlenEddy
(@gleneddy)
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Active Member
Berichten: 8

@robbert ik gebruik dit soort spul altijd na afstoken als reinigingsmiddel. Verdunnen tot zo'n 70%. Ideaal voor gebruik in de keuken als ontsmetter of ontvetter of met de zomer in aantocht als aanmaakvloeistof voor de BBQ.

Beantwoorden
Robbert
(@robbert)
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Illustrious Member
Berichten: 10245

@gleneddy als ik een stookwijn maak weet ik wanneer ik moet afstoken .  Als om een of andere reden het buiten planning komt te vallen gooi ik het weg . 

Een flesje allesreiniger is goedkopere dan 50 liter te verstoken .

En als ruiten reiniger voor de auto ruitensproeier is het niet geschikt.

Er kunnen teveel zuren inzitten waardoor kit randen van ruit poreus worden  en kans op lekkages . 

Beantwoorden
Michello Limoncello
Berichten: 8
Topic starter
(@michellolimoncello)
Active Member
Deelgenomen: 4 jaar geleden

De emmer met stookwijn was tijdens verhuizing helaas in de hoek van de schuur beland.

Ik ga hem doneren aan het riool

Iedereen bedankt voor de wijsheid,was er al bang voor....

Beantwoorden
1 Beantwoorden
(@chriswisky)
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Estimable Member
Berichten: 158

@michellolimoncello ik heb eens een vat met pruimen vergeten stond een mnd uitvergist in de tuin ik heb het verstookt en er een mooie drank van gekregen.

Beantwoorden
Berichten: 3
(@martijn_rum)
New Member
Deelgenomen: 2 jaar geleden

Je kunt stookwijn echt heel lang laten staan. Er komen wel steeds meer micro-organismen in. Die gaan aan de haal met je alcohol, na een tijd gaat daarom je alcoholpercentage dalen. Azijnzuurbacteriën zetten je alcohol bijvoorbeeld om naar azijnzuur. Dat wordt samen met alcohol ethylacetaat. Dat is een ester die in je heads terecht komt, niet persé slecht maar in grote hoeveelheden niet echt lekker.

Beantwoorden
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?