gisteren een hel en verdoemenis kloon gebrouwen gist gaat als gek te keer al 2 keer waterslot vervangen door een schone
Wat ben je aan 't vergisten ?
Een Imperial stout
Ben al 3 uur waterslots aan het wisselen
Nog nooit zo'n hevige vergisting gezien ...
Kun je e.e.a niet koelen? Ik vrees dat je zo ook veel (vervelende) esters krijgt.
Vergisting vat staat in me huiskamer gecontroleerd wordt door airo
hij is normaal nu 13 liter in een 30 liter vat dacht heeft hij genoeg ruimte om te vergisten .Had even geen plek in de grainfather fermenters.
das dan wel een echte hel en verdoemenis 😉
Als hij in buurt kom vergeet ik alles is me favorieten bier .Heb hem dubbel moeten mashen om op 1100 sg .Heb wel meer imperial stouts gebrouwen deze is alleen heftig met korrelgist van nieuwe aanbieder.
En de deksel open zetten zodat meer lucht kan ontsnappen? Is dat nog een optie, of te bang voor infectie? Voor mn bieren doe ik het liever niet maar met mn destilaten doe ik soms wel een open vergisting?
Dat is een goede mogelijkheid, infectie is haast uitgesloten als het zo hevig gaat.
Damn, zo heb ik het nog niet gezien 😉 !