Hallo,
gisterenochtend heb ik 4 kg mout gemaischt. Keurig gekookt volgens recept, 55 graden, 63 graden, 73 graden. Laten afkoelen tot onder de dertig. Gist toegevoegd. Safspirit m1. In vat met slot en warm gehouden. Net onder de 30 graden. Helaas geen enkele activiteit te bespeuren. Heeft iemand enig idee?
Ik ga geduldig wezen. Dank !
De vergisting is toch op gang gekomen. Inmiddels zo’n 8 % alcohol. Smaakt erg zuur. Misschien moet ik toch maar eens spullen kopen om het ph te kunnen beïnvloeden.
Ik heb de ph-meter kunnen calibreren en toen bleek dat mijn wort een ph van 3 heeft. Dat is echt wel zuur dus. Ik heb het op 5,4 gebracht mét bicarbonaat. Opnieuw gist erin gedaan. Ik ben benieuwd of ik dit nog kan redden.
Ja. Dat had ik wel gedaan.
Ik heb alleen een refractometer. Dus geen idee eerlijk gezegd.
Mijn refractometer laat alleen alcohol percentage zien. Helaas.
Ik heb er maar gelijk een besteld, een glazen maatbeker 100 mm en zo’n gewone analoge SG-meter. Meten is weten zegt men.
Zo, de eerste wiskey is een feit. Subtiele rooksmaak. Nu proberen er een tijdje vanaf te blijven. Dank voor jullie hulp.