Meldingen
Alles wissen

Wanneer uitgegist/tempratuur gisting


Berichten: 3
 KTH
Topic starter
(@kth)
Active Member
Deelgenomen: 7 maanden geleden

Hallo ik ben een nieuwe hobbyist in het stoken en ben me eerste Stolwijk aan het maken met een verhouding van 9 L water op 2,5 kilo suiker, hier op het laatst 25 gram (bakkers)gist aan toegevoegd wanneer zou deze Stookwijn uitgegist zijn? En is het zeer kwalijk dat ik de gist bij 32 graden heb toegevoegd in plaats van huiskamer temperatuur?

Beantwoorden
6 reacties
6 Reacties
Robbert
(@robbert)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Illustrious Member
Berichten: 9961

@kth 18 -21 dagen  gemiddelde . Als het gist goed is aangeslagen is het geen probleem als het iets te warm was.

 

Beantwoorden
 RuMo
(@rumo)
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Noble Member
Berichten: 1836

@kth aller eerst welkom op het forum. 2,5 kg suiker op 9 liter water is wat veel 2 kg had beter geweest maar heb je ook nog gist voeding toe gevoegd?

Beantwoorden
 KTH
(@kth)
Deelgenomen: 7 maanden geleden

Active Member
Berichten: 3

@rumo Nee enkel en alleen 25 gram bakkersgist

Beantwoorden
 RuMo
(@rumo)
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Noble Member
Berichten: 1836

@kth. O dan kan je als beginnende stoker het beste nog maar wat leeswerk verrichten hier op het forum. Zoek maar eens op neutrale alcohol.

Beantwoorden
 KTH
(@kth)
Deelgenomen: 7 maanden geleden

Active Member
Berichten: 3

@rumo Heb je toevallig tips? Of denk je dat mijn gisting nu wel kan slagen?

Beantwoorden
 RuMo
(@rumo)
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Noble Member
Berichten: 1836

@kth de tip heb ik al gegeven en dat was om eerst wat lees werk te doen op het forum. Er zal best wel wat leven in je stookwijn komen maar dat zal niet een geweldige drank opleveren, maar dat hoef ook niet bij de eerste keer. Gewoon wat lees werk verrichten en blijven oefenen.

Beantwoorden
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?