Meldingen
Alles wissen

Zurige geur .


Berichten: 9
Topic starter
(@gleu66)
Active Member
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Goedemiddag mede hobbyisten

Als nieuweling ben ik opzoek naar een antwoord op een vraag waarvan ik denk dat de meer ervaren hobbyisten een antwoord weten . 

Mijn vraag is: kan het zijn dat de wash FFV na gisten en strippen een zurige geur heeft. ?

Ik heb zelf een air still en als eerste stookwijn een FFV geprobeerd 

OG1074

FG990 

Zie ik iets over het hoofd of doe ik iets verkeerd. 

3,3kg suiker 700 Gr glucose suiker 250 Gr tarwezemelen Epson zout 2 theelepels citroenzuur 1 pil 1/2 theelepel DAP 50 Gr bruggemans 

Beantwoorden
10 reacties
10 Reacties
(@chriswisky)
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Estimable Member
Berichten: 158

Ik weet alleen dat als mijn drank uitgegist is hij zurig smaakt.ik gebruik om te vergisten alleen natte bakkers gist als ik drank maak dan gebruik ik alleen fruit, mais havermout zemelen en suiker en verder niets.ik stook zo ongeveer 250 ltr drank per jr.maar stook heel primitief.

Beantwoorden
(@gleu66)
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Active Member
Berichten: 9

@chriswisky bedankt ik ben nog niet aangekomen om fruit en gerst te doen

Beantwoorden
Alchemist
(@alchemist)
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Famed Member
Berichten: 3166

@gleu66 Is het je allereerste stook in t algemeen? Net gedestilleerde drank moet nog een paar dagen minimaal luchten om allerlei vluchtige componenten kwijt te raken en wat te oxideren.

Beantwoorden
(@gleu66)
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Active Member
Berichten: 9

@alchemist dit is mijn eerste stook en mijn vraag is kan ik ook nu nog de flessen open zetten om het te laten oxideren.?

Ik ben van plan alles nogmaals te stoken en dan cuts maken mag alles samen ?

Beantwoorden
Alchemist
(@alchemist)
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Famed Member
Berichten: 3166

@gleu66 ja op t oxideren en op de cuts. 😎

Beantwoorden
(@gleu66)
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Active Member
Berichten: 9

@alchemist bedankt ga ik doen 👍

Beantwoorden
Robbert
(@robbert)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Illustrious Member
Berichten: 9951

@gleu66 

Was de mash fris en vers of was die oets doorgeschoten en aan verzuren door misschien iets te lang staan ?

En wanneer je vrij hoge temperatuur hebt gestook kun je een zurive smaak meekrijgen .

 

Beantwoorden
(@gleu66)
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Active Member
Berichten: 9

@robbertik ben begonnen met de wash FFV 15/6 en ik heb hem nagekeken op 21/6 en ben daarna overgeheveld en laten rusten en 22/6 gaan stoken. 

Maar het rook toen naar schrale wijn.

Beantwoorden
Robbert
(@robbert)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Illustrious Member
Berichten: 9951

@gleu66 er klopt waarschijnlijk toch iets niet beterft gisting.  Klopte jou eind SG ? 

7 Dagen op Bruggeman is wel erg snel .

Normaal zou 18 tot 21 dagen zijn . 

Wanneer je gisting niet goed is zal het resultaat ook niet echt goed zijn 

Beantwoorden
(@gleu66)
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Active Member
Berichten: 9

@robbert als je dobber bijna onder gaat is een goed teken toch?

Ik heb begrepen dat FFV door 50 gram gist sneller iets doet dan als er normaal 7 Gr in gaat . 

Eind SG was 90 eerder. Bij 80 .

Heb 990 aangehouden

Beantwoorden
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?