Ik heb nog een zelf gebrouwen batch bier staan die niet naar mijn smaak is. Volgens mij moet het met de Grainfather toch ook mogelijk zijn om hier de alcohol uit te stoken? Zijn er al mensen die dit doen?
Is mogelijk wel kan het zijn dat je nog een hopsmaak in je drank krijg.
Met een kolom zou je dit kunnen minimaliseren.
Er zijn al verschillende topic over te vinden als je zoekt op "bier"
https://www.stookforum.nl/thread/oud-bier-2/
https://www.stookforum.nl/thread/mislukte-batch-bier-stoken/
https://www.stookforum.nl/thread/mislukt-bier-destilleren-2/
.
Ik doe dit regelmatig met de grainfather mbv de gepakte column van still spirit.
Beter is het om eerst met de dome te destilleren en daarna met de gepakte t500 column
Hoi Robbert,
het is inderdaad lastig om de t500 schoon te maken. Ik haal de rashig ringen en koperen zadels eruit en maak dit schoon. De koperen zadels met azijn en zout. De rvs rashig ringen gaan gewoon de vaatwasser in. De kolom zelf maak ik schoon met citroenzuur. Je bent even bezig maar daarna is het ook helemaal ok.
Omdat het een aardig klusje is destilleer ik het mislukte bier dan eerst met de still dome zodat de meeste verontreinigingen in de ketel bllijven en de 2e stook doe ik met de t500 zodat deze niet al te veel vervuilt. Gentiaan heb ik nog nooit toegevoegd aan mijn bier. Hop uiteraard wel. De smaak van hop is na de 2e stook bijna weg. Ik heb laatst er oude jenever van gemaakt die best goed was
Je hoeft niet elke keer zuur te gebruiken om schoon te maken . Gewoon vaatwasmachine reiniger en heet water. .