Meldingen
Alles wissen

Glycol Chiller slang snelkoppeling connector lekt


BritsExpatBrewer
Berichten: 6
Topic starter
(@britsexpatbrewer)
Active Member
Deelgenomen: 1 jaar geleden

Hallo forum!

Heeft iemand ervaring met het feit dat de snelkoppeling van de Grainfather Glycol Chiller (op de koude slang in mijn geval) niet helemaal goed past en lekt? De inlaatadapter in de Grainfather Conical fermenter zit goed (hij is al 2 of 3 keer in gebruik geweest zonder problemen, net als de chiller slang), maar gisteren toen ik hem aansloot en de chiller pomp aanzette voor die aansluiting, begon de glycol eruit te lekken. Als ik hem stevig op zijn plaats houd, neemt het lekken af / stopt het. Laat ik hem los, dan begint het weer.

Iemand een idee?

Beantwoorden
Onderwerp trefwoorden
4 reacties
Alchemist
Berichten: 2622
(@alchemist)
Famed Member
Deelgenomen: 3 jaren geleden

Ik ken het systeem niet, maar kan het zijn dat de pakking die bij de Glycol aansluiting zit misschien kapot is?

 

Chiller instructions

 

En dan op pagina 8 (of 10/16)

Beantwoorden
BritsExpatBrewer
Berichten: 6
Topic starter
(@britsexpatbrewer)
Active Member
Deelgenomen: 1 jaar geleden

Dat dacht ik eerst ook, maar ik zie dat het lekt vanaf de "slangzijde" van de aansluiting en niet vanaf de inlaatadapter.

Ik heb het nu aangesloten en de koeler aangezet om er glycol doorheen te pompen en het een tijdje te laten lekken (moest een wash een paar graden afkoelen) en het lijkt minder te lekken, maar er zijn zeker druppels (geen condensatie, ik heb dat op anderen en het is normaal (geloof ik?))

Beantwoorden
1 Beantwoorden
Alchemist
(@alchemist)
Deelgenomen: 3 jaren geleden

Famed Member
Berichten: 2622

@britsexpatbrewer Condensatie kan zeker, maar als je vermoed dat de glycol er bij eentje uitkomt is het de vraag of de verbinding niet lekker zit of er eventueel een scheurtje of iets in de slang zit, wat voor materiaal is het?

Beantwoorden
McCorner
Berichten: 407
(@mccorner)
Honorable Member
Deelgenomen: 5 jaren geleden

Er zijn op Facebook een paar besloten groepen mbt de Grainfather. Ik heb daar wel eens soortgelijke berichten langs zien komen, lid worden gaat snel en wat ik gezien heb wordt er snel geantwoord. Ik heb zelf geen glycol chiller dus ik kan je ook niet verder helpen helaas.

Beantwoorden
Deel:

©2022 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?