Meldingen
Alles wissen

Grainfather conical fermenter

Pagina 5 / 5

Berichten: 6759
Admin
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

De iSpindel is in deze betrouwbaar

Beantwoorden
Vlisbier
Berichten: 135
Topic starter
(@vlisbier)
Estimable Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

De T500 werkt perfect.

Ben erg blij met de spullen die ik tot nu toe heb aangeschaft.

Ook het afregelen van koelwater op 55 graden valt ook wel mee, rustig draaien dan even tot rust laten komen, maar niet als een malle aan het rad van avontuur draaien.

Beantwoorden
Vlisbier
Berichten: 135
Topic starter
(@vlisbier)
Estimable Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Hoe krijg ik de foto recht?

Beantwoorden
Vlisbier
Berichten: 135
Topic starter
(@vlisbier)
Estimable Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden
  • De citroenen worden met de eerste stook schoongemaakt.
Beantwoorden
Vlisbier
Berichten: 135
Topic starter
(@vlisbier)
Estimable Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

De opbrengst na een dagje stoken.

De vrouw vindt het ook leuk om mee te helpen.

Beantwoorden
Berichten: 334
(@lespaul)
Reputable Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Vraagje... Ik heb 6 kg suiker geinventeerd en aangevuld tot 25 liter.. handje vol rijst er in en 21 gram droge gist.

Temp. Van de fermenter ingesteld op 22 graden.

Al sinds 7 mei staat de zaak lekker te pruttelen en de temperatuur bleef constant. Gisteren liep de temperatuur op tot 24.9 en de koeler sloeg aan. De koeler heeft een temp.van 4 graden. Hij staat nu al de hele nacht en een halve dag te koelen en de temp. Zakt niet.. wat gaat hier niet goed??

Beantwoorden
Berichten: 6759
Admin
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Slaat de pomp van de koeler wel aan? Als dat zo is, voelen de koppelingen waar de koelslangen op de fermenter gemonteert zitten koud aan?

Waarschijnlijk koelt hij wel maar registreert hij het niet. Soms helpt het als je even de controller loshaalt en weer er op zet.

Als hij echt niet koelt kan er een luchtbel in de glycol zitten en daar kan de pomp slecht mee omgaan. Toen je hem kocht zat er een klein plastic slangetje bij km de pomp te primen. Dit heb je waarschijnlijk ook gedaan voor het eerste gebruik. Dan sluit je het slangetje aan op uitgang 4 aan de achterzijde van de chiller en laat je de andere kant van het slangetje uitkomen in de Glycol vulopening bovenop de chiller. Zo laat je de glycol enkele minuten circuleren. Dan raak je eventuele luchtbellen kwijt en doet de pomp het weer naar behoren.

 

 

 

 

Beantwoorden
Berichten: 334
(@lespaul)
Reputable Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Bovenstaande allemaal gedaan.. hoorde wel wat lucht maar niet noemenswaardig. Zaak draait nu weer.. hoelang kan 1 graad zakken duren?

Beantwoorden
Berichten: 6759
Admin
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Normaal gaat het vrij snel, een paar graden per uur.  Als de fermenter warm is en je gaat koelen zie je tijdelijk de temperatuur van de chiller stijgen doordat de glycol in de fermenter opwarmt.Is dat bij jou ook het geval? Stel hij was -4 dan kan hij zomaar even tot +1 oplopen om daarna weer snel onder het vriespunt te zakken.

Beantwoorden
Berichten: 334
(@lespaul)
Reputable Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Alles ok nu...ik had hem volgens mij goed ontlucht maar kennelijk niet....nu netjes 21.9 graden...

Beantwoorden
Berichten: 6759
Admin
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Top! Fijn dat alles nu goed loopt!

Beantwoorden
Pagina 5 / 5
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?