Meldingen
Alles wissen

grainfather fermenter ervaring

Pagina 1 / 3

Berichten: 100
Topic starter
(@marco)
Estimable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Na een kleine strubbeling met de aansluit snoer werkt nu alles perfect heb een kamer leeg gehaald .Wat me brouwkamer wordt brouw nu buiten daar wil ik vanaf teveel gesjouw met spullen. Zit nog wat te klooien met de perfecte opstelling .Braumeister verdampt 2.5 l per uur dat wil ik niet in huis heb daarom een hoed gekocht  voor me braumeister met een rvs  afzuigkapslang die ik naar buiten kan gooien . Twijfel een beetje om over te stappen naar een grainfather connect ketel ben dik tevreden over de braumeister. Met braumeister moet ik met zwaarte krachtwerken om wort naar me fermenter te brengen .Grainfather heeft hier een pomp voor wat me wel aanspreek .Ga gewoon een paar brouwsels in de bierkamer maken en daarna een oordeel vellen

Beantwoorden
44 reacties
Berichten: 100
Topic starter
(@marco)
Estimable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Een prima stel hoor!

 

Beantwoorden
Berichten: 100
Topic starter
(@marco)
Estimable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Er komt een wifi module voor de fermenter uit tegen het einde van het jaar .

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Die moet eigenlijk bij "Nieuwe Speeltjes" 🙂

Heb je al wat meer informatie Marco?

 

Beantwoorden
Berichten: 100
Topic starter
(@marco)
Estimable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

kan de youtube video niet copy pasten zoek op grain father usa model glycol chiller

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Bedoelde je deze video Marco?

 

Voor de US dus een krachtigere chiller en een geïntegreerd filter(systeem) om de glycol schoner te houden. 

Beantwoorden
Berichten: 100
Topic starter
(@marco)
Estimable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Ja dat is hem

Beantwoorden
Jac
Berichten: 74
 Jac
(@jac)
Trusted Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Hallo brouwers,

momenteel staat bij mij een batch van 21 ltr Urtyp Pilsener te lageren bij 4 gr C. Een ultieme check of de conical fermenter en chiller goed werken. Tot nu naar alle tevredenheid wordt het lager programma van de GF controller afgewerkt.

wat me opvalt is dat door het koelen condens ophoopt in de isolatiemantel van de fermenter t.h.v. de koelzone. 

Zijn er “collegae” die ook al iets dergelijks hebben ervaren? Wie weet een oplossing voor het schimmelen.

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Jac, is dat echt schimmel op de isolatiemantel?

Ik heb wel als ik goed aan het koelen ben dat er heel veel ijsvorming optreedt op de koppelingen (ik heb in een ander draadje daar eens foto's van geplaatst). Maar dat ijs verdwijnt weer als de pomp stopt.

Waar heb je je fermenter staan? In een vochtige ruimte? 

Beantwoorden
Jac
Berichten: 74
 Jac
(@jac)
Trusted Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

De fermenter en chiller staan in de kelder. Maar dit is een moderne droge kelder, hoor.

en het is echt schimmel. Het zit rondom. Precies thv de koelzone. Misschien is 4gr C de oorzaak?

ik heb op de connectors nog geen ijs gehad maar wel condensdruppels zoals je ziet op de foto

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Ik dacht eerst even dat het ijsvorming was maar toen zag ik de druppels op de koppelingen. 

Heb je wel voldoende ventilatie in je kelder? Mijn isolatiemantel wordt ook wel vochtig maar schimmel ....... gelukkig nog niet. Heb je geen wort gemorst, dat zou kunnen gaan schimmelen.

 

Bij mij dus wel ijsvorming op de koppelingen

Beantwoorden
Jac
Berichten: 74
 Jac
(@jac)
Trusted Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Hoi Erik,

ik heb geen wort gemorst. En er is een goede luchtcirculatie in de kelder. 

Welke temperaturen heb je tot nu toegepast, Erik?

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Variërend tussen 23 en 4 graden.

Bij mij staat alles op zolder en daar heb ik eerder last van de warmte. In de zomer zorgt dat temperatuurverschil voor veel condensvorming. 

Ik zou als je bier klaar is de isolatiemantel uitwassen en misschien naspoelen met wat azijn en goed laten drogen. 

Beantwoorden
Jac
Berichten: 74
 Jac
(@jac)
Trusted Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Ik zou inderdaad de mantel willen behandelen. Azijn is de beste manier?

 

Beantwoorden
Pagina 1 / 3
Deel:

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?